Pisica şi transportul cu avionul. Cum să îi faceţi zborul mai uşor

Tot mai mulţi iubitori de pisici aleg să călătorească în afara ţării cu pisicile. Acest lucru nu este interzis, dar nici recomandat (există cazuri în care pisicile au şi murit sau au rămas traumatizate – după un zbor cu avionul). Cu toate acestea, dacă legea este respectată şi dacă ţineţi cont de câteva sfaturi pentru siguranţa şi confortul pisicii, zborul se poate dovedi destul de sigur.

Verificaţi condiţiile companiei – Citiţi pe site şi telefonaţi, pentru a şti foarte bine care sunt condiţiile în care puteţi transporta pisica: ce documente sunt necesare, dacă aveţi voie sau nu cu ea în cabină (pentru că dacă este prea ataşată s-ar putea să sufere o traumă stând singură la cală) şi ce dimensiuni şi caracteristici trebuie să aibă cuşca.

Consultaţi medicul veterinar – Vorbiţi şi cu medicul veterinar, înainte de a lua decizia de a transporta animăluţul cu avionul. Poate vă va recomanda un vaccin sau pastile care să îl calmeze.

Alegeţi o cuşcă în care să se simtă confortabil – Recomandabil este să aveţi în casă două cuşti pentru pisică: una în care să o transportaţi la veterinar şi alta pentru zboruri, iar motivul este destul de simplu – pisica va asocia cuşca de veterinar cu o destinaţie deloc plăcută (pentru că niciun animal nu iubeşte medicul veterinar) şi va deveni anxioasă înainte chiar de a ajunge la aeroport. De asemenea, aşa cum spuneam în rândurile de mai sus, cuşca de călătorii trebuie să se încadreze în dimensiunile şi să aibă caracteristicile impuse de compania de zbor.

Obişnuiţi-vă pisica să stea în cuşcă – Zborul cu pisica este o chestiune de obişnuinţă. Creând asocieri pozitive cu prezenţa cuştii va face ca pisica să se simtă mai în siguranţă odată închisă în ea. Puteţi face acest lucru obişnuind pisica să îşi petreacă timpul în cuşcă. Amplasaţi cutia în casă, într-un loc în care pisica iubeşte să stea, puneţi-i acolo o pătură  şi jucării pe placul mâţei şi lăsaţi pisica să intre şi să iasă ori de câte ori doreşte. De asemenea, puteţi să o premiaţi cu câte o gustărică sau jucărioară de fiecare dată când îşi petrece timpul în interiorul cuştii. Mai mult, pentru a obişnui pisica încercaţi să o faceţi să intre în ea cât mai mult timp, progresiv, şi chiar să o luaţi cu voi în scurte plimbări cu maşina, în cuşcă – bineînţeles.

Pregătiţi-o pentru poarta de securitate – unul dintre cele mai grele momente este acela în care trebuie să scoateţi pisica din cuşcă, atunci când treceţi pe la security check. Pisica poate deveni foarte anxioasă, cu atâţia oameni în jur, sărindu-vă din braţe sau zgâriindu-vă. Sfatul nostru ar fi să o scoateţi din cuşcă într-o păturică, dacă vi se permite, sau să îi puneţi o zgardă cu ajutorul căreia să o controlaţi.

Dacă treceţi cu bine şi de acest episod, s-ar putea să iubească mult mai tare cuşca pe care înainte o ura – şi asta pentru că acest spaţiu îi va oferi mai multă siguranţă.

Luaţi în considerare să o duceţi la cală – Poate vi se pare o idee mai bună să călătoriţi cu ea în cabină, mai ales dacă vi se permite acest lucru, dar trebuie să vă gândiţi că spaţiul în care ar trebui să stea este mult mai prea mic şi prea înghesuit. Depozitarea la cală poate fi mult mai benefică – deoarece majoritatea companiilor aeriene dispun de spaţiu special pentru transportul animalelor, mai mare şi mai comod decât cel din cabină.

Gândiţi-vă bine, luaţi decizia pe care o credeţi cea mai bună şi nu uitaţi să comunicaţi din timp companiei dorinţa de a călători alături de animăluţ, pentru ca toate detaliile să fie puse la punct.

Citiţi şi: Câinele şi transportul cu avionul

Sursa: Petmd

Foto: Community.tes
 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!