Ciobanesc German


Clasificarea rasei: apartine grupului de ciobanesti si este folosit ca si animal de companie, ciobanesc germancaine de paza, de politie, ca ghid si, normal, ca paza la oi. Participa la expozitii.

Reguli de hranire: cand sint mici, asigurati-va ca stiti tot despre hrana lor si ii hraniti ca atare, caci pot aparea probleme de oase si de incheieturi.

Alte cheltuieli: Nu mai trebuie chiar multi bani daca ati urmat programul de hrana atunci cind sint mici. Daca nu o faceti, trebuie sa va duceti des la doctor.

Media de viata: traiesc intre 9-15 ani. Media de varsta este de 12 ani. Media de pui fatati: femelele pot fata si 14 pui, dar media este de 8.

Descrierea generala a infatisarii: sunt foarte usor de recunoscut, nu sint patratosi, sunt arcuiti, lungimea fiind mai mare decit inaltimea. Blana este impresionanta; cea de la suprafata este tare, cea de dedesubt este moale. Au blana mai lunga pe picioare, ceea e da o imagine gratioasa.

Marimea: mare
Inaltimea si greutatea: inaltimea cainilor este intre 65-60 cm, a catelelor intre 55-60 cm. Greutatea este intre 34 si 43 kg.
Tulburari: cresterea incorecta duce la unele probleme. Cea mai importanta afectiune este cea de displazie de sold. Panosteita este o alta boala care afecteaza cresterea rapida, si cel mai des sint afectati masculii. Vasculopatia cutanata afecteaza catelusii, cauzand cruste la urechi sau probleme ale cozii. Se mai intalnesc si boali congenitale ale inimii.
ciobanesc germanSusceptibilitatea la boala: mare

Istoric: format prin incrucisarea diferitelor tipuri, ciobanescul german isi are originea in sec. 7. Dupa aparenta si asemanarea lor cu lupul,pare sa fie o rasa mai veche. Au fost folositi pentru paza si protectie. In USA sint folositi ca si caini de paza si fac cariera in politie si fortele armate. Apar si in filme si emisiuni de televiziune. La sfarsitul sec. 19, Rittmeister Max Emil Friedrich von Stepanitz s-a dedicat protejarii ciobanescului german. Au aparut prima data in 1882, iar in 1899 s-a format clubul. Prin acest club au ajuns ei sa munceasca in politie si in fortele armate. In timpul primului razboi mondial, nemtii au folosit cainii ca mesageri si sa localizeze ranitii. Soldatii au admirat inteligenta cainilor si i-au luat cu ei acasa dupa terminarea razboiului, stabilind specia in alte tari.

Inteligenta: este foarte inteligent si are nevoie de stimulare. Esta dornic sa invete si este foarte responsabil la dresare, mai ales la comenzile vocale .Trebuie sa lucrati cu metoda recompensei. Exceleaza la agilitate, munca de salvare, protectie personala.

Caracteristici evidente: inaltimea se masoara la picioarele din fata. Spatele este scurt si curbat. Botul este lung si puternic. Fruntea este arcuita, urechile sint drepte, ochii sint migdalati, sint putin oblici si foarte negri. Pieptul este adanc si ests bine fixat pe picioare. Oasele sint puternice,s olide si de forma ovala, umarul contribuie mult la inaltime. Muschii sint bine definiti, piciorele sint relativ scurte, cu labe mici, dar puternice. Coada este tinuta in jos.

Tara de origine: Afganistan
Energie: ridicata.
Antrenament: 2 ore/zi. cind de mic, trebuie facute cu discretie, ca sa se formeze incheieturile bine. Cind creste, are nevoie de plimbari lungi dar trebuie intai constituita structura oaselor.
Protectie personala: ridicata
Potrivire ca si caine de paza: ridicata
Tendinta de a latra: ridicata
Nivel de agresiune: ridicat
Compatibilitate cu alte animale: scazuta
Compatibilitate cu copiii: medie
Caractere generale si de temperament: cind e mic, necesita mult timp. Esta o rasa inteligenta si cere multa stimulare mentala. Stabilesc o legatura puternica cu stapanul sau si vrea sa fie cat mai mult cu el. Accepta si copiii daca nu il chinuie. Desi nu cere prea multa atentie, da inapoi loialitate si o paza buna. Pe de alta parte, daca nu ii socializezi vor avea probleme cu increderea in sine si nu vor respecta regulile.
Marimea blanii: scurta/medie
Ingrijire: trebuie facuta zilnic, cu un periaj puternic ce indeparteaza firele moarte. Daca are parul lung, trebuie si pieptanat. Baia trebuie sa o faceti doar daca are absoluta nevoie. Naparleste, dar cu cit il intretineti mai bine, cu atat perioada de naparlire va fi mai mica.
Culoare: negru, cenusiu, maro cu pete maro sau galbene. Cea mai des intalnita fiind cea maro. Se intalnesc si caini albi, dar nu sit acceptati la expozitii.

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!