Ce înseamnă să lucrezi într-un pet shop. Secrete pe care numai angajaţii magazinelor de animale le cunosc

Când intri într-un pet shop, ai impresia că ai pătruns într-un colţ de răi. „Pufoşenii”, suflete frumoase, ochi blânzi – tot ceea ce poate fi mai frumos pe lumea aceasta, acolo se ascunde.

Dar angajaţii magazinelor de animale ne spun un secret: în pet shopuri nu este totul numai lapte şi miere. Există câteva secrete pe care le afli numai dacă ajungi să lucrezi acolo!

Doamne-fereşte, nu spunem că a fi angajat la un pet shop nu reprezintă, poate, una dintre cele mai frumoase meserii din lume, dar există mici dedesubturi de care noi, clienţii bucuroşi, nu suntem deloc conştienţi.

Iată despre ce este vorba! Şi vă mai spunem ceva: noi, după ce am aflat lucrurile de mai jos, ne-am propus să fim un pic mai îngăduitori cu angajaţii puţin cam „iritaţi” de la magazinele de la animale.

Una dintre cele mai dificile părţi cu care trebuie să te confrunţi, când lucrezi la un pet shop, este că trebuie să strângi „resturile” şi voma de la absolut toate animăluţele.

Dar poate şi mai rău de atât este când animăluţul unui client intră în magazin şi îşi face nevoile pe unde apucă; vânzătorul este cel care curăţă, iar clientul este cel care priveşte.

Povestea conform căreia cine se aseamănă, se adună, este valabilă şi în cazul relaţiei stăpân – câine. Musculoşii intră în magazine cu pitbulli, doamnele finuţe ce iubesc fitnessul preferă ogarii supli, domnişoarele bichonii, iar bătrânii – căţeii bătrâni.

Câinii mititei sunt mai agresivi decât cei mari – temperamentul unui câine este invers proporţional cu mărimea lui.

Clienţii întotdeauna jură că animăluţele lor sunt cele mai cuminţi, dar odată ce întorc spatele necuvântătoarele se transformă în adevăraţi demoni.

Angajaţii trebuie să poarte adesea mânuşi, pentru a le face faţă animăluţelor agresive.

Stăpânii sunt adesea mai speriaţi decât animăluţele, dacă acestora din urmă trebuie să li se facă o injecţie, astfel că îngrijitorii ajung să se chinuiască mai tare să îi liniştească pe stăpâni, decât pe necuvântătoare.

Angajaţii se ataşează atât de tare de anumite animale, încât ajung să le ia chiar ei acasă.

Sursa: Buzz Feed

Foto: Buzz Feed

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!