Bullterrier

GENERALITATI

Bullterrier-ul este un caine care face parte din grupul de terrieri. La origine, ei au fost utilizati pentru lupte si ca animale de companie, utilizari care, se poate spune, nu s-au schimbat foarte mult si astazi. Desi, ca sa fim sinceri, principala lor destinatie este aceea de caini de companie, pentru ca luptele sunt ilegale in ziua de astazi.

HRANA

Bullterrier-ii sunt innebuniti dupa mancare, mai ales daca este vorba de mancare speciala, de caini, astfel ca farfuria lor trebuie pazita foarte bine, pentru ca au tendinta de a se ingrasa. Nu sunt foarte pretentiosi, mancarea lotr poate fi alcatuita din absolut orice, astfel ca aceasta nu va costa foarte mult, fondurile alocate fiind suficient de mici pentru cresterea unui astfel de caine.

COSTURI SI DURATA DE VIATA

Costul de achizitionare al unui Bullterrier nu este foarte mare, dar el poate depinde de calitatea catelului, cu cat mai mare, cu atat mai scump fiind puiul. In ceea ce priveste durata de viata, un Bullterrier nu traieste foarte mult, speranta sa de viata fiind intre 8-15 ani, cu mari sanse ca varsta de 9 ani sa fie maximala. La nastere, o femela da nastere la cinci pui, dar poate, la fel de bine, sa nasca unul singur sau, de ce nu, noua!

DESCRIERE

Cainele este extrem de bine construit, deosebit de puternic pentru talia sa, plin de muschi. Forma capului sau se diferentiaza foarte mult de cea a celorlalti terrier-i. Ei dispun de un cap lung, in forma de ou, terminat printr-un nas proeminent, roman. Ochii lor sunt dispusi in forma de triunghi, pe o fata care, de asemenea, este deosebit de ascutita. Un astfel de caine poate ajunge la 45 cm si 33 kg, desi sunt cazuri in care unele exemplare ale acestei rase depasesc datele specificate.

BOLI

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta un Bullterrier este surzirea. Cu toate acestea, lucrurile merg spre bine, pe masura ce crescatorii fac tot ceea ce este posibil pentru a anihila cat mai mult sansele de a se intampla asa ceva. Altfel, pot fi considerati caini sanatosi, mai ales daca le supravegheati atent dieta, pentru ca au tendinta de a se ingrasa. Si, daca tot suntem la acest capitol, trebuie sa stiti ca le place la nebunie sa mestece, mai ales lucruri cu care nu ar trebui sa faca asa ceva. Uneori, la afectiunile acestea se mai poate adauga hernia ombilicala, dar mult mai rar decat in cazul surzeniei.

ISTORIE

Aparut din incrucisarea unui Bulldog cu un Terrier, cainele a fost produs pentru a lua parte la luptele sangeroase, ce umpleau buzunarele pariorilor. In ziua de astazi au devenit una dintre cele mai populare rase intalnite in Marea Britanie, mai ales in Anglia, dovedindu-se niste caini de paza impecabili. Cainele a avut unele probleme in a fi inregistrat, o lunga perioada de timp fiind inclus in grupul terrier-ilor, dar a capatat recunoasterea internationala in 1939, atunci cand organismele de acreditare au dat verde respectivei rase, la insistentele crescatorilor.

EXERCITII SI DRESAJ

Energia unui Bullterrier este medie, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de 100-120 minute de exercitii pe zi. Nu trebuie sa ii pregatiti nimic deosebit, mersul langa dumneavoastra sau alergatul liber sunt exercitii suficiente pentru el. Poate ca ar trebui sa aveti grija sa si sara suficient de mult, in ideea in care puteti agata o camera auto de crengile unui copac, dar nu este neaparata nevoie.

CARACTER SI TEMPERAMENT

Un Bullterrier poate fi socotit un caine extrem de prietenos, cu un deosebit simt al umorului. Rezistenta lor psihica poate fi egalata doar de inteligenta absolut fenomenala de care dispun, atat mintea cat si trupul sau avand nevoie sa fie antrenate. Pentru o persoana care se trezeste pentru prima oara proprietar al unui caine, nu este o rasa recomandata, pentru ca sunt suficienti de incapatanati incat sa provoace probleme unui necunoscator. Ca rasa, sunt in general supusi, dar nu trebuie uitat nici o clipa ca au fost crescuti pentru a se lupta pana la moarte, astfel ca vor reactiona daca sunt provocati, nefiind genul de caini care sa faca intotdeauna prima miscare, preferand sa evalueze bine situatia. Sutn extrem de afectivi si le place compania umana, astfel ca a-i lasa acasa pentru o perioada mai mare de timp nu este deloc o idee buna, deoarece pot cauza o gramada de stricaciuni daca se plictisesc.

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!