Bloodhound

GENERALITATI

Bloodhound mai este cunoscut sub numele de "St. Hubert Hound" sau de "Chien du St. Hubert". Este un caine care face parte din marele grup al ogarilor, fiind cel mai mare si cel mai puternic dintre toti ogarii. Sunt folositi pentru urmariri, detectare, ca animale de companie, sau pe ringuri si in concursurile de dresaj.

HRANA

Normal, pentru ca este un caine de talie mare, si extrem de puternic, un bloodhound are nevoie si de cantitati mai mari de hrana. In momentul in care va luati un astfel de caine, trebuie sa va asigurati ca dispuneti de fondurile necesare hranei, pentru ca aceasta trebuie sa fie in cantitati insemnate si cu valori nutritionale ridicate, pentru a-i asigura forta uriasa de care dispune.

COSTURI SI DURATA DE VIATA

Achizitionarea unui Bloodhound nu este o operatiune extrem de facila din punct de vedere financiar. Costul unui asemenea caine este suficient de mare, mai ales ca nu sunt usor de gasit, ceea ce ii face si mai scumpi. Speranta de viata a unui Bloodhound se intinde intre 8 si 9 ani, dar exista exemplare care traiesc si mai mult decat atat. La nastere, o femela poate da nastere la 15 pui, dar acestea sunt cazuri izolate, pentru ca media la nastere este de 9-10 pui.

DESCRIERE

Foarte usor de recunoscut dupa capul mare si tinuta lor demna, cainii Bloddhound, ca si dupa urechile mari, imense uneori, cainii acestei rase sunt cu adevarat puternici. Au o blana scurta, elastica, fina. Vocea lor este plina, muzicala si sonora. Un Bloodhound poate ajunge la 69 cm si 50 kg, normal, masculii fiind mai mari si mai puternici decat femelele.

BOLI

Rasa este aproximativ ferita de boli congenitale si ereditare, desi au fost reportate unele displazii. Cele mai des intalnite probleme la un Bloodhound sunt cele legate de ochi, care le curg uneori, acest lucru dezvoltand si infectii ale ochiului si corneei. Tot la capitolul infectii le putem specifica si pe cele ale urechii, generate de urechile lor lungi si stufoase. Si, nu in ultimul rand, rasa este cunoscuta ca una care mai poate suferi de unele complicatii in dezvoltarea oaselor.

ISTORIC

Originile ancestrale ale Bloodhound-ului pot fi cautate cu mult timp in urma, la manastirea St. Hubert. Acesti caini erau, pe atunci, numiti "Segusius" si erau utilizati, la origini, pentru a lua urma lupilor, a caprioarelor sau pentru a urmari un animal ranit sau om, dupa petele de sange pe care le lasa acesta. Cand Normanzii au cucerit Anglia, la 1066, au fost cuceriti de acest caine, el fiind si singura rasa adusa din Anglia, si numita �Bloodhound�. Sau, ca sa fim mai precisi, cei negri si maronii erau numiti asa, pentru ca cei albi purtau numele de "Talbot Hounds". Bloodhound-ul modern nu este deloc acelasi cu cel din zilele de atunci, sau cu primul caine al acestei rase care a fost vazut pe un ring, in 1871.

EXERCITII SI DRESAJ

Doua ore pe zi ar trebui sa fie suficiente pentru un astfel de caine. Din cauza ratei lor de crestere si a marimii, nu trebuie fortati in primele luni. In primul an de viata, trebuie avut grija ca oasele lor sa dispuna de conditiile optime de crestere, nevoia de supraveghere pentru a evita accidentele fiind crescuta. Au o energie nebanuita, tocmai de aceea, ca maturi, avand nevoie, cel mai bine, de o curte. Dar, atentie! Fiind caini de vanatoare, o data ce vor da de un miros, vor fi disperati sa afle care este sursa acestuia, astfel ca gradina trebuie sa fie bine imprejmuita, fara sa ii lase sansele de a scapa. Se spune ca mirosul sau este de doua milioane de ori mai puternic decat cel al unui om. In cazul in care nu va avea parte de exercitii suficiente, atunci va deveni agasant. Un stfel de caine va atinge maturitatea inainte de implinirea varstei de trei ani.

CARACTER SI TEMPERAMENT

Sunt niste caini extrem de gentili, foarte afectuosi, care se impaca, in general, excelent cu copii si care pot accepta si ceilalti caini ai casei, sau chiar alte animale. Sunt prietenosi si tenace, care vor intampina cu aceeasi prietenie si cunoscutii si strainii. In ciuda infatisarii si marimii lor, nu sunt deloc niste buni caine de paza, pentru ca nu se vor gandi niciodata sa atace un intrus. Au un temperament dragut si placut, practic sunt cei mai amabili si calmi caini din intreaga lume. Desi sunt extrem de tacuti in casa, pot deveni foarte zgomotosi in afara casei, in timp ce sunt plimbati sau lasati liberi sa alerge. Sunt caini de familie si nu le place sub nici o forma sa fie lasati singuri.

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!