Animale canibale: cele mai ciudate practici de canibalism din lumea necuvântătoarelor

Este de înţeles faptul că unele animale dezvoltă anumite forme de canibalism, atunci când sunt forţate, dar oare care or fi necuvântătoarele care au cele mai ciudate obiceiuri atunci când îşi „consumă” semenii?

Vă prezentăm o listă a celor mai ciudate practici de canibalism. Speram ca, după ce citiţi rândurile de urmează, să iubiţi la fel de mult animalele:

Pisicile – Pisicile domestice îşi mănâncă puii doar în cazul în care, la naştere, aceştia rămân blocaţi, fiindu-le imposibil să părăsească uterul mamei.. Pentru a nu-şi risca propria viaţă, pisicile preferă să le-o curme pe a puilor.

 

Homarii – Homarii au fost văzuţi mâncându-se reciproc, în sălbăticie. Motivul ar fi pus pe seama temperaturilor ridicate din oceane care au favorizat înmulţirea homarilor, făcându-i pe cei mici să devină pradă.

Caracatiţele – Şi caracatiţele ar fi fost surprinse mâncându-se reciproc. Se pare că acest comportament ia naştere ca urmare a stresului pe care îl ele îl resimt, în anumite momente.

Broasca-bou – Broasca-bou îşi mănâncă mormolocii şi se hrăneşte chiar şi cu astfel de broaşte adulte. Ea mănâncă tot ce mişcă, dieta sa incluzând chiar şi şerpi şi şoareci.

Rechinul tigru de nisip – Rechinul tigru de nisip este unul dintre cei mai interesanţi canibali, dacă este să ne gândim la faptul că el adoptă canibalismul chiar înainte de se naşte. Fraţii se omoară şi se mânâncă între ei încă de când se află în uter. Aşadar, cel mai bun să câştige!

Urşii polari – Se pare că schimbările climatice i-au afectat destul de mult pe frumoşii urşi. Nemaiexistând atât de multă gheaţă, nu prea mai există nici mâncare, astfel că urşii mai slabi devin pradă. Ce să faci, cu ruşinea  mori de foame…

Cobra regală – Cobra regală se hrăneşte în exclusivitate cu şerpi şi şopârle. Are un venin extrem de puternic, ce îl ajută să digere cu uşurinţă pielea groasă a celorlalte reptile.

Urangutanii – În anul 2009 a fost raportat primul act de canibalism din lumea urangutanilor. O femelă urangutan a fost văzută mâncând din trupul copilului său decedat.

Peştii – Orice om care are un acvariu cu peşti ştie că viaţa lor nu este atât de roz: unii sunt pradă, în timp ce alţii sunt prădători. Aşa se explică de ce numărul peştilor se împuţinează peste noapte.

Călugăriţa – Poate cel mai cunoscut caz de canibalsim este cel al călugăriţei, care îşi mănâncă partenerul după împerechere. Femela depune în medie 1200 de ouă pe an, pentru care are nevoie de o doză masivă de proteine. Astfel că, în timpul împerecherii, ea îşi devorează partenerul, asigurând perpetuarea speciei. Ameninţarea morţii nu le taie apetitul sexual masculilor, care, în timpul decapitării, copulează mai viguros, datorită reflexului nervos declanşat de actul de canibalism.

Sursa: The Most 10

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!