Cum sa prelungiti viata cainelui dumneavoastra

caine batran5 metode pentru a prelungi durata de viata cainelui dumneavoastra



Exista cativa pasi simpli care va vor ajuta sa faceti cainele dvs sa se bucure de o viata mai lunga. Practic nu trebuie decat sa adoptati o abordare holistica in ingrijirea prietenului dvs drag. Veti fi surprinsi sa constatati ce impact major pot avea micile schimbari pe care le veti opera. Mai intai de toate, insa, trebuie sa separate miturile de adevar. Dupa care luati in considerare urmatorii pasi:



Folositi mancaruri proaspete si sanatoase


Daca va bazati doar pe produsele comerciale pentru a va hrani cainele, trebuie sa fiti constienti de faptul ca acestea nu contin toti nutrientii de care animalul are nevoie. Exista cateva informatii pe care ar trebui sa le cunosteti despre aceste produse, si anume: ele pot contine, in mod legal, asa numita carne 4D, mai exact carne care poate proveni de la animale bolnave, infirme sau chiar moarte. Mancarea poate contine, de asemenea, graunte contaminate, al caror nivel de pesticide este prea mare. Daca pe pachet scrie ca mancarea este “completa si echilibrata”, ceea ce trebuie sa intelegeti este ca aceasta contine nivelul minim de nutrienti si nu cel optim.


Obisnuiti-va sa ii dati cainelui dvs mancare proaspata, care este mult mai sanatoasa, in cazul in care doriti ca el sa se simta bine si, prin urmare, sa traiasca mai mult.



Evitati stresul 


Stiati ca acesti tovarasi de companie au experienta stresului? Cainii infrunta numeroase situatii stresante, cum ar fi: privarea de libertate, singuratatea, obezitatea, exercitii insuficiente, temperature extreme sau zgomot excesiv. Ceilalti membri ai familiei pot constitui, de asemenea, factori de stres pentru caine. Cainii sufera de efectul stresului mai mult decat fiintele umane, avand in vedere durata de viata mai scurta. Asadar, ajutati-va cainele sa se relaxeze.

 

Evitati abuzul de medicamente


Aproape in toate situatiile in care cainele manifesta simptomele unei boli, stapanul sau se grabeste sa ii administreze medicamente. Din nefericire, aceasta metoda tinde sa fie contraproductiva, iar medicamentele sa nu faca altceva decat sa inlature simptomele. Faceti cateva schimbari in mediul de viata si in alimentatia cainelui dvs si situatia se va imbunatati, fara sa fiti nevoiti sa apelati la medicamente, care pot avea efecte negative. Fiti foarte atenti cu medicatia, multi caini au sfarsit prin a-si pierde viata din cauza medicamentelor.



Vaccinati cainele corespunzator


Unii proprietari de caini sunt atat de ingrijorati de soarta tovarasilor lor incat renunta sa ii vaccineze prea des, altii, dimpotriva, le dau cainilor lor doze prea mari sau ii vaccineaza frecvent. Acest lucru poate conduce la alergii, disfunctii ale imunitatii, afectarea de organe sau moartea. Vaccinati cainele la sfatul medicului veterinary si informati-va asupra programului corect de vaccinare.



Preveniti riscul aparitiei cancerului


Cainii sunt expusi unui risc ridicat de a face cancer, care provine, adesea, din diferite toxine, cum ar fi, de exemplu, produsele de curatat. Ca regula generala, substantele care pot face rau copiilor afecteaza si cainii.

 
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!