Coada pisicii vorbeste!

pisicileCoada pisicii vorbeste! – Afla ce spune despre pisica ta

 

Limbajul corporal este principala cale de comunicare pentru pisici. Iar instrumentul folosit cel mai des pentru a exprima variatele stari de spirit, este coada. In permanenta coada alcatuieste un cod care poate fi citit cu usurinta de cunoscatori, pisici sau oameni. Daca pana acu nu ai reusit sa iti inveti pisica sa vorbeasca limba noastra, poate acum e momentul sa iti insusesti tu cateva notiuni de comunicare pisicesti. In lectia de astazi vom descifra limbajul cozii!



Recunoscand sentimentele si intentiile pisicii, asa cum reies din pozitia cozi, putem innobila relatia noastra cu felina. Stim cand pisica este iritata si doreste sa fie lasata in pace, astfel putem preveni un atac dureros. Sau dimpotriva, stim cand are un imens chef de joaca si atunci ne oferim amandurora cateva momente de placere ingenua. Ba chiar, vom afla si cat de mult ne iubeste si ne apreciaza pisica noastra.



Coada dreapta, tinuta in sus: pisica este multumita si increzatoare. Paseste astfel pe un teritoriu care  ii apartine si unde nu se simte in pericol. O pisica abordeaza in acest fel o alta pisica, exprimand prietenie si dorinta  de a face cunostinta. Pentru stapan, coada indreptata in sus, inseamnaca este binevenit si bineprimit.



Daca varful este putin indoit inseamna ca pisica, desi bine intentionata, are unele rezerve asupra intalnirii. Nu mai este atat de sigura pe sine cum era mai sus.



Coada tinuta in sus si miscata suav dintr-o parte intr-alta denota bucurie. Daca pisica va intampina astfel atunci cand va intoarceti acasa, inseamna ca se bucura enorm. E momentul prielnic pentru niste mangaieri recompensatoare.



Coada ca un semn de intrebare:  pisica este fericita si are un chef  nebun de joaca. Rapiti 10 minute din timpul vostru si oferiti o portie savuroasa de joaca.



Coada purtata in jos, usor orizontal, cu varful indoit in sus: relaxare totala si multumire.



Coada tinuta in jos, aproape paralel cu picioarele: pisica se afla intr-o dispozitie proasta, potential agresiva si doreste sa nu fie deranjata. Acest semnal poate fi indreptat fie catre stapan, fie catre alte animale. Nu riscati un atac, lasati pisica sa se linisteasca. Totusi, la unele pisici precum Persana, coada poate fi tinuta in jos, in mod naturala, fara sa exprime disconfort.



Coada bagata intre picioare: inseamna supunere sau teama puternica. Aceleasi sentimente sunt exprimate si de coada tinuta sub corp, usor indoita.



Coada miscata alert inainte si inapoi: pisica nu se simte confortabil si poate deveni agresiva. De regula este semnalul dat inaintea unui atac iminent.



Coada tinuta in jos sau orizontal pe sol, al carei varf se misca spasmodic denota curiozitate si un potential atac. Acest gest este facut de felina atunci cand atentia ii este captata de un anumit obiect. Poate avea loc in timpul jocului, cand va atacao jucarie sau poate avea loc la vanatoare, cand urmeaza sa se napusteasca asupra prazii. Nu este o pozitie de care sa va temeti. Stari de spirit similare sunt exrpimate si de coada miscata lent dintr-o parte intr-alta.



Coada infoiata: pisica este defensiva si se simte amenintata; un atac nu ar fi exclus. Pisica isi infoiaza coada pentru a parea mai mare in fata agresorului. Felina isi va zburli coada si in momentul in care este surprinsa sau speriata de catre cineva. In astfel de situatie, pisica mea isi ridica si blana de pe spate, sub forma unei creste.



Coada infasurata in jurul altei pisici sau a stapanului este semn de mare prietenie si dragoste. Inseamna ca sunteti intr-adevar special pentru ea. Este precum o imbratisare.



Coada miscata in somn releva faptul ca pisica viseaza. Nu o treziti, poate chiar in acel moment este pe punctul de  a prinde soarecele mult ravnit.



Limbajul corporl al pisicii este extrem de complex. Acordati mai mult timp descifrarii lui, pentru a comunica mai intens cu pisica voastra.



Nicolae Hasegan

ZooLand.ro
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!