Urmează a şasea marea extincţie, avertizează cercetătorii

Un nou studiu realizat în Brazilia avertizează că urmează a şasea mare extincţie a anumitor specii de animale, aceasta petrecându-se de 1000 de ori mai rapid decât se întâmpla înaintea apariţiei omului pe pământ.

 „A şasea mare extincţie este foarte aproape. Evitarea acesteia depinde doar de acţiunile noastre”, spun cercetătorii.

Recentul studiu a luat în considerare rata dispariţiei speciilor de pe Pământ şi nu numărul acestora. Cercetătorii au calculat rata mortalităţii speciilor şi au descoperit astfel că, înaintea apariţiei omului, rata era de o specie la 1 milion. Acum, cifra ratei exctincţiei ajunge undeva între 100 şi 1000.

Cauzele dispariţiilor atât de rapide sunt numeroase, cele mai importante dintre acesta fiind distrugerea habitatului de către oameni şi schimbările climaterice.

„Animalele nu mai au unde să migreze, din cauza faptului că oamenii au ajuns să populeze orice colţişor”, declară indignaţi cercetătorii.

 Sursa: Daily Mail

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!