10 mâncăruri pentru oameni pe care le pot consuma şi câinii

Dacă doriţi să diversificaţi mâncarea căţelului dumneavoastră, dar aţi rămas în pană de idei, vă prezentăm câteva alimente numai bune pentru micuţul animăluţ. Şi, ce credeţi, peste jumătate dintre acestea se află deja în frigiderul dumneavostră…

Orez
– Orezul este foarte bun pentru căţei, în special atunci când au o sensibilitate la stomac şi trebuie să mănânce ceva uşor. Deşi conţinutul de proteină al orezului este mai scăzut decat cel al grâului şi al altor cereale, faptul că este uşor digerabil (întrucât nu conţine gluten) îl face să fie alimentul de bază care, alături de carne şi de legume, asigură necesarul zilnic de substanţe nutritive. Spre deosebire de orezul alb, cel brun este mai bogat în proteine şi mai sărac în grăsimi. Aveţi grijă să îl fierbeţi foarte bine înainte de a i-l da căţelului spre consumare.

Tărtăcuţa– Tărtăcuţa, la fel ca şi dovlecelul, este un aliment antidiareic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. În plus, este şi o importantă sursă de betacaroten. Câinele poate consuma atât seminţele, cât şi fructul proaspăt copt, obţinând astfel o mulţime de beneficii: îmbunătăţeşte digestia, ajută la slăbit, previne cancerul şi combate afecţiunile urinare.

Popcorn – Floricelele fără sare şi fără unt constituie un desert cu foarte puţine calorii. Acestea conţin potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, care ajută la creşterea şi dezvoltarea oaselor. Aşa că nu mai staţi pe gânduri şi uitaţi-vă la un film, alături de un bol cu floricele, cu animăluţul dumneavoastră preferat!


Carne
– Carnea slabă (de pui, de carne de vită sau de porc), fără grăsimi şi alte condimente, este o sursă de proteine extrem de sănătoasă pentru căţelul dumneavoastră. În plus, carnea conţine amino-acizi şi complexul de vitamine B –  implicat în metabolismul energetic din organism.

Ficat – Ficatul este o sursă excelentă de vitamine din complexul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, și acid folic), vitamina A, vitamina K, dar şi de fier. Aveţi grijă, deoarece prea mult ficat poate fi toxic pentru câini, în special din cauza conţinutului ridicat de vitamina A.

Ananas – Din când în când, vă puteţi râzgâia animăluţul cu un fruct de ananas. Deşi conţine zahăr, acesta este bogat şi în calciu şi potasiu. Rondelele îngheţate de ananas pot fi deliciul zilelor călduroase ce vor veni.

Brânza de vaci
– Brânza de vaci este bogată în vitamine şi calciu, însă recomandabil este să îi oferiţi căţelului cantităţi mici, la început, pentru a vedea dacă tolerează produsele lactate.

Pătrunjel – Pătrunjelul este folositor în îmbunătăţirea respiraţiei canine. Aşadar, nu uitaţi să adăugaţi căţelului dumneavoastră şi o linguriţă de patrunjel tocat pentru gust şi pentru culoare. De asemenea, pătrunjelul este o bună sursă de calciu, potasiu şi betacaroten.

Untul de arahide – Untul de arahide este un desert extrem de bogat în proteine. Dar nu exageraţi cu acesta – puneţi-i foarte puţin în bol, după terminarea mâncării.

Mazărea – Şi mazărea poate fi adăugată în alimentaţia căţelului dumneavoastră, fiind o sursă importantă de vitamina B, fosfor şi potasiu.

Dacă vreţi să ştiţi şi 10 alimente pentru oameni pe care le pot consuma şi pisicile, nu ezitaţi să citiţi articolul nostru.
 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!