Plante ornamentale toxice pentru animalele de casă

Majoritatea gospodinelor îşi decorează casa cu flori, fără să ştie de pericolul care planează asupra animalelor de companie. De aceea, noi recomandăm ca fiecare „părinte” să se intereseze ce plante sunt toxice şi ce plante nu reprezintă absolut niciun pericol pentru necuvântătoarele lor.

Vă prezentăm şi o listă a celor mai cunoscute plante, precum şi efectele pe care le au asupra patrupedelor. 

Unele dintre florile considerate toxice sunt crăciuniţele, însă specialiştii ne spun că nu este deloc aşa: animalele care au ingerat din greşeală această plantă nu au prezentat nicio reacţie negativă. O uşoară iritaţie pe piele a apărut în cazul „frecării” de aceste flori, dar nimic îngrijorător.

 

Nici pomii de Crăciun nu reprezintă un real pericol pentru animăluţele de casă. Cu toate acestea, trebuie să fiţi atente ca patrupedul să nu se apropie prea tare de acele bradului, deoarece se poate răni la ochi. În plus, este foarte important ca acesta să nu îngurgiteze seva produsă de copac, deoarece îi poate crea un uşor disconfort gastro-intestinal.

Vâscul, pe de altă parte, se poate dovedi toxic pentru animalul nostru. În cazul în care este înghiţit, patrupedul poate prezenta tulburări gastro-intestinale, precum şi semne clinice de intoxicaţie, cum ar fi schimbarea funcţiei mentale, dificultăţi de respiraţie şi frecvenţă cardiacă scăzută.

Ilicele, sau stejarul veșnic tânăr, este considerat periculos pentru animale, fiind otrăvitor. Simptomele clinice pot fi reprezentate de vărsături, diaree, scăderea nivelului energiei şi iritarea stomacului. Aşadar, dacă vi se pare că animăluţul dumneavoastră a înghiţit această plantă, recomandarea noastră ar fi să vă prezentaţi de urgenţă la medicul veterinar.

Şi narcisele se pot dovedi periculoase. În cazul în care patrupedul îngurgitează această plantă, sunt şanse foarte mari ca el să prezinte stări de vomă, depresie, pierderea apetitului sau dureri abdominale.

 

De asemenea, nici crinii nu sunt recomandaţi, în special în prezenţa pisicilor. Ingerarea oricărei părţi din această plantă poate cauza insuficienţă renală, vărsături, despresie sau pierderea poftei de mâncare. Dacă suspectaţi că pisica dumneavoastră a înghiţit această floare, cel mai bine este să vă prezentaţi de urgenţă la un specialist, deoarece s-ar putea să aibă nevoie de un tratament îndelungat.

Sursa: Moderncat

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!