Un peştişor auriu îşi ajută prietenul bolnav să înoate şi să mănânce. Imaginile i-au frapat pe cercetători

Un clip impresionant prezintă un peştişor auriu ajutându-şi prietenul bolnav să rămână în viaţă.

Stăpânul peştişorilor a observat că cel negru are probleme de mobilitate şi, pentru că nu înţelegea cum reuşeşte totuşi să supravieţuiască fără mâncare, s-a hotărât să monteze o cameră de filmat lângâ acvariu. Iar rezultatul l-a lăsat cu gura căscată: peştişorul sănătos îl ajuta pe cel bolnav să se ridice la suprafaţă, pentru a putea ajunge la hrana care plutea.

Este greu de înţeles factorul care stă la baza acestui comportament altruist, motiv pentru care oamenii de ştiinţă sunt şocaţi. Acum ştiu doar că peştii sunt mult mai complecşi decât credeau.

„În calitate de biolog specializat în comportamentul şi emoţiile animalelor, mi-am petrecut ultimele patru ore explorând ştiinţa vieţii interioare a peştilor. Ceea ce am înţeles până acum este că am subestimat aceste creaturi marine vertebrate. Dovezile evidente pe care le avem ne duc la o singură concluzie: peştii gândesc şi simt!”, a declarat Jonathan Balcombe, director al Humane Society Institute for Science and Policy.

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!