Simptomele otrăvirii la câini

Câinii nu pot vorbi, astfel încât să ne spună că se simt rău, însă pot comunica non-verbal, făcându-ne să înţelegem că au probleme cu sănătatea.

Atunci când vine vorba despre otrăvire, primele simptome pe care le prezintă căţeii noştri sunt stările de ameţeală, de vomă sau de leşin.

Dacă suspectaţi faptul că patrupedul dumneavoastră a fost otrăvit, iată cum puteţi verifica acest lucru:

În primul rând, verificaţi-i culoarea gingiei. Aceasta ar trebui să împrumute culorii pielii, să fie rozalie, cu câteva pete maronii sau negre. O gingie decolorată este primul semn al otrăvirii.

Verificaţi culoarea gingiei ridicându-i cu mâna buza de sus şi apăsând cu degetul deasupra caninilor. Dacă la două secunde după ce aţi presat, culoarea nu revine de la alb la roz, atunci este un semn care ar trebui să vă îngrijoreze.

Verificaţi-i echilibrul! – Dacă patrupedul dumneavoastră este ameţit, dezorientat, este foarte posibil ca cineva să îl fi otrăvit, aşa cum deja suspectaţi.

 

 

Verificaţi funcţiile biologice – Un alt semn care dezvăluie faptul că patrupedul v-a fost otrăvit este acela că varsă permanent şi are scaune apoase, moi, galbene, verzi sau negre.

Ascultaţi-i plămânii – Câinii care respiră greu, gâfâine şi tuşesc persistent şi brusc încearcă să ne spună că au fost otrăviţi.

Verificaţi-i temperatura corpului. Există termometre special create pentru câine, aşa că nu ezitaţi să folosiţi un asemenea instrument şi pentru patrupedul dumneavoastră. Temperatura normală a unui câine variază între 38.3 şi 39.2 grade Celsius.

Şi-a pierdut pofta de mâncare – Este foarte posibil ca un câine otrăvit să îşi piardă apetitul. Dacă patrupedul dumneavoastră nu vrea să mănânce timp de 24 de ore, cel mai bine ar fi să consultaţi un medic veterinar.

 

 

Substanţe otrăvitoare. Cercetaţi în împrejurimi dacă există sau nu substanţe care s-ar putea dovedi toxice pentru căţelul dumneavoastră, cum ar fi: otravă pentru şobolani, substanţe chimice sau anumite ciuperci.

Listă cu simptome – Faceţi o listă cu toate simptomele pe care le prezintă câinele dumneavoastră şi contactaţi un medic veterinar, oferindu-i toate detaliile. Vă veţi putea salva, astfel, căţelul.

Sursa: WikiHow

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!