Cel mai pufos iepuraş din lume

Sub blăniţa albă şi pufoasă se ascunde creatura ce i-a adus mândria crescătoarei de iepuraşi Betty Chu. Ida, iepuraşul de Agora, este singurul câştigător din această specie care a câştigat premiul cel mare la un concurs cu animăluţe susţinut de ARBA National Convention.

Iepuraşul de Agora se poate lăuda cu o blană deasă și lungă, ale căror fire ajung adesea la lungimea de 25 cm. 

Când blăniţa acestuia devine prea mare, iepuraşul este tuns, iar din părul lui se fac diverse obiecte vestimentare.

Iepurii de Angora sunt una dintre cele mai vechi rase de iepuri domestici, iar blana acestui ghemotoc este unul dintre cele mai fine şi mătăsoase materiale din lume.

Din acest motiv, potenţialul comercial al acestui material este destul de exploatat, fabricându-se lână de Angora.

Betty Chu este profesor universitar de economie, în Statele Unite, dar în timpul liber se ocupă de creşterea iepurilor de Angora, pe care îi duce şi la concursuri de frumuseţe. Îi tunde periodic, dar chiar şi dacă nu ar face asta, urechiaţii nu ar cântări mai mult de şase, şapte kilograme. Ida este doar unul dintre iepuraşii care fac spectacol peste Ocean.
 

Sursa: The Mirror

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!