Limbajul trupului la pisici: gesturile şi semnificaţia acestora

În timp ce limbajul pisicilor poate părea misterios pentru unii, pentru alţii acesta reprezintă doar o chestiune de atenţie. Oricum ar fi, este necesar ca fiecare stăpân să poată descifra limbajul pisicii sale, fie că ne referim la informaţiile transmise prin intermediul urechilor, al cozii sau al privirii.

Limbajul trupului la pisici – Ce ne spune coada pisicii?

Coada ţinută în sus –  ne arată o pisică veselă, binedispusă şi maleabilă.

Coada orientată în jos – indică o pisică speriată, ce se simte ameninţată.

Mişcatul cozii rapid – atunci când pisica dă din coadă rapid, nu trebuie să traducem gestul ca fiind unul de bucurie, aşa cum se întâmplă în cazul câinilor, ci dimpotrivă: pisica este agitată şi vrea să fie lăsată singură.

Mişcatul încet al cozii – dacă pisica este confuză în legătură cu evenimentele care se petrec în jurul ei, va da din coadă încet, până ce va hotărî ce simte.

Coada înfoiată – denotă faptul că pisica este foarte prost dispusă şi chiar speriată. Fiind iritată, coada poate traduce poziţia de apărare.

 

Limbajul trupului la pisici – Ce ne spun urechile pisicii?

În mod incredibil, urechea unei pisici are în jur de 24 de muşchi, iar aceasta nu este responsabilă doar cu auzul, ci şi cu transmiterea de informaţii. Deci, ce ne spun urechile pisicii?

Urechile ridicate – când o pisică are urechile uşor înclinate, e semn că e binedispusă şi că are chef de joacă.

Urechile perfect drepte – atunci când o pisică îşi îndreaptă urechile, e semn că e în alertă, încercând să afle ce se petrece în jur.

Urechile date pe spate – înseamnă că trebuie să aveţi mare grijă! Pisica dumneavoastră este nervoasă, aşa că cel mai bine ar fi să o lăsaţi singură!

Urechile date pe spate şi lipite de cap – traduc sentimentele unei pisici speriate sau nervoase şi extrem de agresive. Mai bine nu îi testaţi limitele!

 Limbajul trupului la pisici – Ce ne spun ochii pisicii?

Pupilele dilatate – behavioristul de pisici Pam Johnson – Bennett susţine că pupilele ochilor unei pisici se dilată atunci când aceasta surprinsă, speriată sau stimulată.

Pupilele contractate – acelaşi behaviorist susţine că, atunci când pupilele ochilor unei pisici se contractă, este posibil ca aceasta să se simta în pericol – „desigur, trebuie să se ţină cont şi de lumina din jur”.

Privirea fixă – în cartea sa „The cat bible”, autoarea Tracie Hotchner explică faptul că, atunci când o pisică îşi fixează privirea în pământ, are de a face cu o provocare.

Clipirea – Hotchner adaugă, de asemenea, că atunci când o pisică se simte confortabil şi în siguranţă, va începe să clipească, deşi nu foarte des.

Sursa: Pet Finder

 

 

 

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!