Dreptate şi pentru animale: un bărbat a fost condamnat la închisoare, pentru că a dat foc unui căţel

Andrew Richard Stewart, britanicul care a recunoscut că a incendiat intenţionat un căţel, în 2012, a fost condamnat la 20 de luni de închisoare.

Cody, borderul collie în vârstă de trei ani care a fost ars de viu a suferit numeroase răni, fiind inconştient timp de două săptămâni.

Andrew Richard Stewart a pledat vinovat pentru cruzime fără margini, fiind condamnat la închisoare pentru timp de 20 de luni. În plus, acestuia i s-a interzis adopţia oricărui animal pe o perioadă de 30 de ani.

“Stewart a atacat-o pe Cody într-un mod de-a dreptul diabolic. Este de neînchipuit cum o fiinţă umană poate recurge la astfel de acte faţă de o fiinţă lipsită de apărare”, au adăugat judecătorii.

Cazul a indignat Marea Britanie, peste 60.00 de oameni implicându-se în campania online realizată în sprijinul micuţului necuvântător.

Şi complicele lui Andrew, Jamie Downey, a fost condamnat la şase luni de închisoare.

Natalie Agnew, stăpâna lui Cody, a declarat că ultimii doi ani au fost cei mai stresanţi din viaţa sa. Acesta s-a luptat în tribunal pentru ca vinovatul să primească pedeapsa maximă.

“Întâmplarea i-a afectat extrem de tare şi pe copiii mei. A trebuit să apelăm la ajutprul unui specilist, deoarece aveau permanent coşmaruri”, a adăugat Agnes.

Sursa: Mirror

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!