Indienii croşetează pulovere pentru elefanţi, pentru a-i proteja de frig (Galerie Foto)

Nu doar oamenii au de suferit din cauza temperaturilor scăzute de afară, ci şi animăluţele. Iar acestora din urmă le este şi mai greu să se protejeze, depinzând deseori de ajutorul oamenilor.

Conştiente de acest fapt, câteva femei din nordul Indiei, voluntare la Centru de Îngrijire al Elefanţilor din nordul oraşului Mathura au decis să protejeze elefanţii de temperaturile care au cam scăzut chiar şi în India, aşa că s-au pus pe croşetat… pulovere.

Ţinând cont de faptul că elefanţii sunt cele mai mari mamifere terestre, nu este de mirare că voluntarii reuşesc să croşeteze un singur pulover pe lună. Dar nu se dau deloc bătuţi şi, cu atât mai mult, se şi străduiesc ca hainele să nu fie doar călduroase şi confortabile, ci şi colorate şi chiar la modă.

„Este important să ne protejăm elefanţii împotriva frigului din timpul iernii, pentru că ei sunt destul de vulnerabili, fiind predispuşi la pneumonie”, susţine Kartick Satayanarayan, co-fondator al Centrului. „De asemenea, li s-ar putea agrava artrita, o boală de care suferă majoritatea elefanţilor salvaţi de noi”, a continuat el.

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!