Torsul pisicii are efecte terapeutice

Studiile ştiintifice au arătat ca pisicile sunt mult mai mult decât nişte animale de companie pufoase, amuzante şi predispuse să devină, fără să facă nimic special, vedete pe Internet. Acestea au un efect terapeutic extraordinar, putând fi de real ajutor persoanelor care suferă, de exemplu, de afecţiuni ale inimii.

Ştiaţi că o persoană care are o pisică îşi reduce semnificativ riscul de a face infarct? Aceasta este concluzia unui studiu desfăşurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de americani.
 
După această perioadă de 10 ani, proprietarii de pisici au prezentat un risc cu 30% mai scăzut de a deceda în urma unui atac de cord, în comparaţie cu persoanele care nu aveau pisici. Cum se explică acest fapt? Pisicile ajută la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres şi a tensiunii arteriale. În plus, pisicile "sunt vinovate" de la eliberarea de oxitocină în creier.
 
Oxitocina este denumită şi hormonul dragostei şi al ataşamentului, toate manifestarile de tandreţe, mângâierile, îmbrăţişările, vorbele afectuoase determină creşterea cantităţii acest hormon, care are un efect vindecător nesperat asupra trupului.
 
De asemenea, atunci când cineva se joacă cu o pisică, creierul acestuia secretă serotonină şi dopamină, care reduc stresul şi induc organismul într-o stare de armonie, stabilizând în acelaşi timp sistemul imunitar.
 
Studiile au mai arătat şi că:
 
Proprietarii de pisicii sunt mai puţin predispuşi la depresie.
 
Citește continuarea pe Descoperă. 
 
 
 
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!