10 citate inspiraționale despre animale

Animalele nasc în noi sentimente imposibil de explicat în cuvinte. Ne sunt atât de dragi și le iubim atât de tare, încât este imposibil de înțeles pentru cei ce nu au iubit vreodată o ființă necuvântătoare.

Cu toate acestea, există oameni care își pot îmbrăca sentimentele în cuvinte mult mai ușor decât noi. Ei sunt scriitorii foarte talentați, scriitori ce iubesc atât de mult animalele și se pricep atât de bine să miște condeiul, încât au reușit să exprime ceea ce noi simțim pentru necuvântătoarele noastre.

Iată câteva citate pe care fiecare iubitor de animale trebuie să le știe. Dacă nu, oricum suntem siguri că fiecare simte ceea ce descriu vorbele de mai jos:

„Numai când vei iubi un animal, vei simți iubirea cu toată inima” – Anatol France

„Animalele își petrec viața, și-așa scurtă, așteptându-ne pe noi să ne întoarcem acasă” – John Grogan

„Să îți mângâi, să îți scarpini și să îți îmbrățișezi câinele se dovedesc a fi un calmant atât de puternic pentru minte și pentru inimă, precum meditația profundă; și un medicament atât de bun pentru  pentru suflet, precum rugăciunea” – Dean Koontz

Cel mai bun prieten are, adesea, patru picioare Colette

„Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele – Mahatma Gandhi

„Mulți oameni vorbesc cu animalele, dar puțini sunt cei care și ascultă. Aici este problema” – A. A. Milne

„Susțin atât drepturile animalelor, cât și drepturile oamenilor. Despre asta este, în fapt, natura umană” – Abraham Lincoln.

„Cine salvează o viață, salvează întreaga lume” – The Talmud

„Ochii unui câine au puterea de a vorbi o limbă fascinantă” – Martin Buber

„Animalele sunt prietenii perfecți: nu pun întrebări și nu critică” – George Eliot. 

Sursa: The Dodo

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!