Cum arată masca lui Darth Vader, construită din gândaci? Superbă și terifiantă, în același timp

Cu siguranță păianjenii nu v-au făcut niciodată să vă gândiți la celebrul personaj din Războiul Stelelor, Darth Vader, nu-i așa? Ei bine, acest lucru s-a întâmplat pentru că probabil nu sunteți Klaus Enrique!

Sculptorul și fotograful Enrique schița o tarantulă, în momentul în care a realizat că arahnida seamănă foarte bine cu gura și o parte din nasul măștii lui Darth. Atunci, ideea genială i-a venit: ce ar fi dacă ar crea masca personajului său favorit, folosindu-se de gândaci?

Artistul a petrecut apoi patru luni aranjând cu migală fluturi morți, molii, scorpioni, diplopode, o muscă și un greier pe un suport din plastilină. La sfârșit, Klaus  a fotografiat produsul finit, aducând în fața privitorilor un Darth Vader chiar mai înfricoșător decât cel existent.

Când am văzut ce a ieșit, mi-am zis că am creat un Darth Vader chiar mai înfricoșător decât adevăratul Darth Vader”, a declarat Enrique.

Până acum, artistul a mai construit sculpturi cu forma umană, din flori, fructe și legume, dar niciodată din insecte. Pentru această lucrare, Enrique a petrecut cam 300 de ore și a folosit peste 150 de insecte din întreaga lume. Tarantulele și scorpionii le-a găsit în Arizona, în timp ce majoritatea fluturilor provin din China; fiecare a costat între 3 și 5 dolari.

Din cauza faptului că fluturii erau fragili, riscând să se rupă, Enrique i-a ținut la înmuiat într-o cameră special creată de el, confecționată din prosoape de hârtie, apă, apă de gură (pentru a înlătura bacteriile), pietre și plasă de țânțari. Umiditatea a permis ca fluturii să fie prinși de plastilină și să capete forma dorită, fără a le fi rupte aripile. Pentru prindere, Enrique a folosit și ace, pe care le-a “scos” apoi din imagine, cu ajutorul Photoshopului.

 Sursa: Wired

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!