Pooh, pisicuţa cu două picioruşe bionice. A învăţat să meargă din nou – (Galerie foto) şi VIDEO

Ea este Pooh, pisicuţa căreia i s-au înlocuit cele două lăbuţe amputate din spate cu alte lăbuţe bionice! Nimeni nu ştie cum de a ajuns mâţa în această situaţie, dar se bănuieşte că ea a fost lovită de maşină sau chiar de tren într-un mic sat din Bulgaria.

După accident, pisica a fost luată de o femeie care a dus-o de urgenţă la o clinică, în Sofia, unde chirurgul Vladislav Zlatinov a examinat-o imediat. Aşa şi-a dat seama că situaţia în care se află pisica este destul de gravă, hotărându-se să încerce astfel ceva inovator: i-a înlocuit lăbuţele cu două proteze pe care le-a sudat de oase.

“Aveam o idee vagă despre ceea ce trebuie făcut, dar părea imposibil de realizat. Cu toate acestea, am zis să încerc”, povesteşte Vladislav.

Din plastic şi silicon, cele două proteze reproduc fidel lăbuţele naturale ale unei pisici şi îi oferă lui Pooh autonomie maximă. Realizată în premieră în Bulgaria, operaţia a fost un real succes. Cu 7 ani în urmă, un chirurg american a stabilit o premieră mondială, după ce a montat două proteze unei pisici de 2 ani şi jumătate pe nume Oscar.

„Acum, pisica este foarte bine. Se poate mişca liber pe suprafaţa podelei unei case – poate merge, alerga şi chiar face mici sărituri. Şi, cel mai important, pare că nu are deloc dureri”, a continuat încântat Vladislav.

"Operaţia a fost un succes. Procedura le oferă speranţa la o viaţă mai buna altor pacienţi", a mai declarat Vladislav Zlatinov.

Acum, personalul clinicii veterinare din Sofia caută o persoană care să o adopte. Vestea buna este că Pooh nu duce lipsă de doritori.

Sursa: Bored Panda

Photo credit: Central Vet Clinic

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!