Charlotte, maimuța botezată după mica prințesă britanică, stârnește controverse în Japonia

O  grădina zoologică din sudul Japoniei a primit numeroase plângeri după anunțarea numelui unei maimuțe macac, nou-născută: Charlotte.

Grădina zoologică se apară spunând că numele a fost ales în urma unui vot public, tradiție care se desfășoară în fiecare an pentru prima maimuță nou-născută. Numele Charlotte a primit cele mai multe voturi – 59 din 853 participanți la vot.

Pe de altă parte, unii membri ai publicului au considerat că este un gest lipsit de respect pentru familia regală britanică; nu poți numi o maimuță după o prințesă! Unele plângeri menționeză și faptul că nici poporul japonez nu ar fi încântat dacă o maimuță britanică ar fi numită după un membru din familia imperială japoneză.

Acum, reprezentanții gradinii zoologice și-au prezentat public scuzele, într-o declarație online, și au anunțat că iau în considerare schimbarea numelui pentru maimuța nou-născută.

Sursa: BBC

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!