Cum să eviți mușcăturile de pisică – învață să îți înțelegi felina

Mușcăturile de pisică nu sunt deloc un lucru de ignorat. Statisticile arată că, în 80 % dintre cazuri, acestea se infectează, putând duce la complicații neașteptate.

Și pentru că am mai discutat despre modul în care trebuie tratate mușcăturile de pisici, ne-am propus să aducem în discuție câteva modalitați prin care să evităm aceste mușcături.

Mușcăturile felinelor reprezintă o reacție la un comportament care nu este pe placul lor, așa că este foarte important să știm ce să nu facem, dacă ne dorim să evităm acest tip de comportament agresiv.

Așadar, să învățăm să ne înțelegem pisicile! 

Cu siguranță nu vrem să intrăm în conflict cu pisica noastră, așa că dacă vedem că este puțin cam agitată, atunci când se joacă cu o altă felină sau când are altă preocupare, poate ar fi mai bine să o lăsăm în pace. Sunt momente în care nu are chef de noi, stăpânii lor, așa că, dacă nu pare foarte cooperantă, mai bine îi oferim spațiul necesar să se desfășoare și ne găsim altă activitate. Nu ne-ar plăcea să fim mușcați de ea!

Specialiștii susțin că un număr foarte mare de mușcături apare în timpul jocului. Spre exemplu, atunci când stăm în pat și pisica se joacă bucuroasă cu degetele noastre, poate ar fi mai bine să existe o zonă de tampon între noi și ele. Ar trebui să ne folosim de o pernă sau de un șoricel de jucărie, pentru a evita contactul direct cu dinții felinei.

Trebuie să învățăm să le citim limbajul corpului! Dacă de-abia am dat ochii cu pisicuța noastră, nu trebuie să sărim pe ea, sufocând-o cu mângâieri. Este foarte posibil ca micuța să fi trecut printr-un incident neplăcut  și să își „verse nervii” pe noi. De aceea, este necesar să știm să îi citim limbajul corporal. Dacă vedem că felina noastră scuipă, mârâie, are pupilele dilatate și părul ridicat pe corp sau dacă își mișcă rapid coada și își dezgolește amenințător dinții, poate ar trebui să stăm departe de ea, măcar pentru câteva minute!

Este foarte important să minimizăm situațiile în care pisica noastră pot deveni agresivă! Spre exemplu, trebuie să fim destul de precauți atunci când întâlnește o altă pisică sau când este luată în brațe de un copil. Nu se știe dacă felinei noastre îi sunt pe plac toți cei din jur, așa că trebuie să le acordăm puțină atenție în astfel de situații. De asemenea, trebuie să avem grijă cum le transportăm dintr-un loc în altul. Pisicile devin destul de agresive când sunt duse într-un loc nou sau când cuștile în care sunt transportate nu sunt pe placul lor.

Unul intre cele mai importatnte lucruri pe care trebuie să le reținem este că nu trebuie să ne lovim niciodată pisica! Dacă în ultimul timp ni se pare că a avut un comportament neobișnuit de agresiv, atunci trebuie să mergem cu ea la veterinar. În niciun caz nu trebuie să o „educăm” cu bătaia, căci sigur nu va reacționa așa cum trebuie și… pe bună dreptate!

Sursa: Felinewellness

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!