Cum să vorbeşti cu pisica ta: ghid pentru decodarea mesajelor

Crezi că pisica ta mârâie pentru că nu e fericită? Atunci înseamnă că mai ai multe lucruri de învăţat despre limbajul pisicilor…

Ce crezi că încearcă să îţi transmită pisica ta atunci când toarce, când se freacă de tine şi când scoate cele mai dulci mieunături din lume?

Medicul veterinar Gary Weitzman explică, în cartea sa – How to speak cat (Cum să vorbeşti pe limba pisicilor), că ceea ce ştiai despre limbajul pisicii tale este în mare parte fals.

„Atunci când o pisică toarce nu este neapărat fericită. Se prea poate ca ea să fie stresată şi nervoasă”, explică  veterinarul, distrugător de mituri.

„Pisicile sunt mult mai greu de înţeles decât câinii, patrupezi ale căror emoţii sunt la fel de subtile precum o cărămidă”, adaugă dr. Weitzman.

Între pisici şi oameni se creează foarte uşor legături dar, în timp ce câinii pot fi dresaţi să facă ce vrem noi, pisicile sunt cele care ne dresează pe noi să facem ce vor ele!” spune el.

Unul dintre cele mai faimoase sunete pe care le scot pisicile este mieunatul, sunet care pe noi ne-a încântat dintotdeauna.

Pisicile miaună în general atunci când sunt mici. La maturitate, ele încetează să mai facă acest lucru între ele. Singurele momente în care mai scot sunetele specifice este atunci când încearcă să comunice cu noi, oamenii. Şi o fac pentru a cere mâncare sau atunci când vor să se joace.

Aşa că, dacă vrem să învăţăm limba pisicească, trebuie să ştim să ne uităm în primul rând la mustăţi.

Dacă pisica îşi trage mustăţile în spate, se poate ca ea să fie alarmată. Când le ţine în ambele părţi, înseamnă că este relaxată, iar când le dă în faţă se pregăteşte să iasă la atac.

Este bine să ştiţi, de asemenea, că o pisică fericită îşi ţine coada dreaptă, nu o flutură, iar o pisică ce îşi strânge urechile ştie că urmează să fie parte dintr-o bătălie.

Iar cel mai drăguţ gest pe care îl poate face o pisică este să clipească; asta înseamnă că te iubeşte.

De asemenea, dr. Weitzman, în cartea sa, ţine să sublinieze că pisicile nu sunt animale solitare. Ele nu prea iubesc compania altor pisici, dar ne iubesc pe noi, oamenii. De aceea se bucură atât de tare când ajungem acasă şi au atât de multă nevoie să ne jucăm cu ele.  

Citeşte şi Limbajul trupului la pisici – gesturile şi semnificaţia acestora.

Sursa: Mirror

 

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!