Abuzat și abandonat, a supraviețuit cancerului și acum a devenit câine de terapie

Cine spune că doar pisicile au nouă vieți? Dacă îl vei întreba pe Molly, un frumos labrador retriever pe care viața l-a supus unor grele încercări, veți afla că nu doar felinele primesc noi șanse la viață…

Încă de mic, Molly a fost adoptat și crescut de o familie care iubește animăluțele, dar care nu prea se pricepe la îngrijirea lor. Din păcate, părinții adoptativi nu au înțeles nevoile patrupedului, așa că l-au hrănit până ce a devenit supraponderal.

Speriați, văzând că la patru ani labradorul pare deja foarte îmbătrâni și că se mișcă greoi, din cauza greutății exagerat de mari, părinții l-au supus unei diete care s-a dovedit a fi mai degrabă dăunătoare.

Labradorul a făcut alergie și infecție la anumite componente ale dietei, așa că a început să să se confrunte cu problema căderii părului.

Cum problemele au persitat, Molly a continuat să piardă păr și a rămas în scurt timp fără o treime din blană. Pielea a început parcă să îi putrezească și să emane un miros insuportabil. Neștiind ce să-i facă, părinții acestuia l-au dus în stradă, continuând să îl hrănească, fără să știe, cu aceeași mâncare ce îi alimenta infecțiile.

La scurt timp după ce și-a început viața în stradă, Molly a adunat o mulțime de purici care l-au ciupit în special în zona urechilor, rănindu-l până la sângerare.  

Cum părinții adoptivi ai lui Molly aveau în îngrijire și alte animăluțe, nu mai făceau față cheltuielilor, așa că au sunat la un centru de îngrijire al labradorilor, din California, care imediat s-a ocupat de îngrijirea lui. Specialiștii de acolo au descoperit că infecțiile și alergiile nu erau singurele probleme ale lui Molly, ci că el se confrunta și cu o tumoră aflată la nivelul gâtului. Speriați că ar putea fi cancerigenă, aceștia l-au dus de urgentă la spital, unde i s-a extirpat tumora și i s-a dat o nouă șansă la viață.

Acum, Molly este sănătoasă, „lucrează” ca și câine de terepaie pentru oamenii bolnavi de cancer și este bucuroasă că le-a demostrat pisicilor că nu doar ele au dreptul la mai multe vieți.

Sursa: Huffington Post

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!