Max, fostul câine al Armatei, a murit

Max, care era singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni şi care a fost diagnosticat cu o boală gravă şi luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena, a murit marţi seară, a scris stăpâna sa pe Facebook.

"Max s-a stins….demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit…..Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna….", a scris Sorina Hena, femeia care îl luase în grijă pe Max de anul trecut.

Presa a prezentat, după parada Armatei organizată cu ocazia Zilei Naţionale de anul trecut, situaţia dificilă a lui Max, câinele-veteran al Armatei Române, care a fost diagnosticat cu o boală gravă, dirofilarioză, şi ar fi ajuns într-un adăpost public dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grijă.

Max, singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roşioara.

Sursa: Mediafax

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!