A salvat de la moarte un câine abandonat şi a trimis un mesaj cutremurător stăpânilor

Un grup de voluntari de la un centru de protecţie a animalelor din Statele Unite a salvat un câine abandonat pe un câmp, în frig. După ce animalul a fost la un pas să fie mâncat de viu de coioţi, a fost salvat de voluntari şi dus la adăpost. Ba mai mult, patrupedului i s-a permis să le transmită stăpânilor lui mesajul pe care cu siguranţă l-a simţit din toată inima. Voluntarilor le-a venit ideea să scrie, pentru aşa-numiţii stăpâni, o scrisoare prin care să înţeleagă mai bine gravitatea faptelor lor. Aceştia au postat mesajul pe internet şi gândurile patrupedului s-au răspândit cu repeziciune în mediul online. Cel mai probabil, au ajuns deja la destinatarul "potrivit".

"Dragă stăpân al acestui câine pe care l-ai abandonat,

Astăzi am primit mai multe emailuri de la oameni care au observat că ţi-ai abandonat câinele pe drum. Am decis, împreună cu colegii mei, să mergem să vedem dacă-l putem ajuta cu ceva. Era acolo… Te-a aşteptat.

Nu plecase din locul în care l-ai pus să stea. A fost un câine cuminte. A stat în locul în care a văzut-o pe cea mai dragă fiinţă din lume. Credea că ai să te întorci. A urmărit toate maşinile care treceau pe drum, sperând că te vei întoarce după el. Câinele TĂU a îngheţat de frig, a răbdat de foame şi a trăit zile în şir în teamă pentru că tu eşti un nemernic! Te-a aşteptat.

Era atât de înfometat încât a mâncat crengi rupte. Câţiva oameni cumsecade s-au oprit şi i-au dat de mâncare, dar tot era flămând şi speriat. Chiar şi aşa, având mâncarea în faţă, ştia că trebuie să stea pe loc să te aştepte. Te-a aşteptat.

Nu este un câine rău. Este un câine foarte bun. TU i-ai fost un prieten rău. Ai abandonat pe cineva care şi-ar fi dat viaţa pentru tine. Cineva căruia nu-i păsa cât de mult stăteai la serviciu, după program. Cineva care se bucura indiferent dacă doar ieşeai până la poartă să-ţi iei corespondenţa sau plecai cu zilele de acasă. Cineva care ţi-ar fi lins lacrimile de pe obraz şi resturile din mâncare din farfurie după ce ai terminat de mâncat.

De acum înainte, nu o să te mai aştepte.

După ce l-am văzut zăcând abandonat în locul în care l-ai lăsat, ne-am dus după el. În depărtare se auzeau coioţii urlând.

Am stat acolo ore în şir. Am vorbit cu el. I-am cântat. L-am hrănit şi i-am pus o pătură. După câteva ore în care i-am aruncat mâncare, câinele TĂU a venit şi a mâncat din palma noastră. Câinele TĂU s-a apropiat de noi după ce ore bune am stat pe burtă în noroi şi i-am spus că totul o să fie bine şi că aceea avea să fie ultima oară când cineva îl răneşte. Într-un final, s-a aşezat lângă mine şi m-a lăsat să-l mângâi pe burtă. M-a lăsat să-i pun lesa şi nu a încercat să fugă.

Abia când am plecat s-a speriat iar. Voia să stea acolo şi să te aştepte. Refuza să meargă spre dubiţă. Ţi-am cărat câinele imens în braţe până la maşină. Câinele TĂU, mare, blând, speriat şi loial. Ţi-am luat câinele în braţe din locul în care te văzuse pentru ultima dată. Tot drumul până la adăpost n-a făcut altceva decât să urle. A scos cele mai dureroase sunete pe care le-am auzit în toată viaţa mea. Erau sunetele inimii lui frânte. Încerca cu disperare să se întoarcă în locul în care l-ai lăsat. Într-un final, a venit în faţă, lângă mine, şi a început să urle, privindu-mă. În timp ce am întins mâna spre el ca să-l mângâi pe cap, m-a privit în ochi confuz, apoi şi-a pus capul în poala mea şi am mers aşa până la adăpost.

Nu meriţi acest căţel uimitor! De fapt, nu meriţi NICIUN câine.

Câinele MEU o să uite de tine. O să găsească o casă primitoare şi o să primească toată dragostea pe care o merită. Va şti ce înseamnă să ai o casă adevărată.

Nu-mi pasă cine eşti şi nici ce scuză ai pentru că ai abandonat câinele MEU. Probabil că e un motiv jalnic… Eşti un ticălos! Mă rog ca anul să-ţi fie plin de necaz şi nefericire."

Pe Facebook, scrisoarea a fost văzută de peste 1.1 milioane de ori, a primit peste 25000 de like-uri şi a fost ditribuită de peste 22000 de ori.

În urma acestei scrisori, mii de oameni s-au oferit să îl adope pe micuţul care acum se recuperează şi care a cunoscut fericirea într-un nou cămin.

Sursa: Geekone

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!