4 lucruri înfricoșătoare care se pot ascunde în patul câinelui tău – Ce este de făcut?

În mod paradoxal, cele mai înfricoșătoare lucruri care se pot ascunde în patul câinelui tău sunt cele care nu pot fi văzute  cu ochiul liber; vorbim despre microorganisme – paraziți, bacterii, virusuri și ciuperci – care apar pe nesimțite și se dezvoltă insidios, afectând sănătatea patrupedului și chiar pe a noastră.

Iată care sunt cel mai des întâlniți inamici care se pot ascunde în patul cățelului și ce putem face pentru a scăpa de ei:

Paraziți externi – Majoritatea câinilor aduc purici în patul lor de alte animale (sau chiar de la stăpân). Din nefericire, pentru cățeluși puricii se pot dovedi fatali, dar nici pentru câinii maturi nu sunt o binecuvântare. Dacă reușești să scapi patrupedul de acești paraziți, este important să deparazitezi culcușul și spațiile unde el are acces. Mare parte din ouăle puricilor se află în acest locuri, iar în câteva zile, când acestea vor ecloza, chinul va reîncepe. Spală în  apă fierbinte aşternutul şi stropește cu insecticide de suprafaţă toate locurile care au venit în contact cu câinele. Odată eliminaţi puricii de pe câine şi din împrejurimii, vei avea linişte atât tu, cât şi câinele.

Citește și: Puricii la cățeluși – ce este de făcut?!

Cum să previi apariția puricilor la câini – remedii naturale împoriva câinilor

Soluții naturale pentru a scăpa de purici

Viermi inelați – Viermii inelați nu sunt viermi propriu-zis, ci reprezintă o infecție fungică denumită medical dermatofitoză, ce afectează pielea câinelui, părul și lăbuțele, dobândindu-și numele de la leziunile rozalii și rotunde ce apar pe piele (la oameni, în special). La câini, simptomele includ roșeață, mâncărimi și pierderea părului. Sporii viermilor inelați pot supraviețui în mediul în care trăiește câinele până la doi ani. Lăsate netratate, infecțiile fungice pot răspândi și afecta alte animale sau oamenii care locuiesc în casă

Viermi rotunzi și viermi cârlig – Viermii rotunzi sunt paraziți care trăiesc în intestinul câinelui. Acești paraziți se hrănesc din conținutul intestinal parțial digerat. Aceștia se transmit fie prin fecale, fie prin consumarea unor animale deja infectate (șoricei care, la rândul lor, sunt infectați cu viermi rotunzi), fie de la mamă la pui. Simptomele includ diaree, vomă, pierdere în greutate, tuse și balonare.

Numiți după cârligul folosit de pescari pentru a prinde pește, viermii cârlig trăiesc în intestinul subțire, atașându-se de peretele intestinal cu ajutorul pieselor bucale sub formă de cârlig, începând să paraziteze organismul. Animalele excretă odată cu fecalele oule acestor paraziţi, care ulterior ajung în sol. Aici, în funcţie de condiţiile de mediu, oule trec în stadiul de larve, având capacitatea de a infesta alte organisme. Ouăle viermilor cârlig sunt extrem de rezistente, putând rămâne în sol câţiva ani, chiar şi la temperaturi scăzute sau foarte ridicate. Simptomele include diaree și pierdere în greutate.

Salmonela și Listeria – Infecțiile cu Salmonela și Listeria includ creșterea temperaturii, lipsa poftei de mâncare, pierderea în greutate, vomă, letargie și diaree. Cu toate acestea, câinii pot fi purtători chiar și fără să arate, de aceea este recomandat să îi curățați regulat spațiul de dormit, să aveți grijă la moduș în care îi depozitați mâncarea, să vă spălați des pe mâini și să nu îl lăsați să vă lingă pe față.

Ce este de făcut

Îngrijiți cu atenție patul animalului- atunci când îi cumpărați un pat nou, citiți instrucțiunile de spălare. Este important ca acesta să poată fi spălat la mașina automată, la temperaturi ridicate. Apa fierbinte este una dintre cele mai bune metode prin care putem elimina paraziții, larvele și bacteriile.

Păstrează-ți câinele curat și îngrijit – Spală-ți câinele cu regularitate, folosește un șampon recomandat de medicul veterinar și ai grijă să îl speli pe lăbuțe de fiecare dată când intră în casă – pentru aceasta, poți folosi și șervețele umede.

Folosiți tratament împotriva puricilor – Consultă medicul veterinar și urmează-i sfatul. Aplică tratamentul de care este nevoie, ori de câte ori este recomandat. Nu este de joacă niciodată cu sănătatea animăluțului tău!

Sursa: Pet Md

Foto: Hepta.ro

 

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!