Impresionant: rechinul care înoată la scafandru ori de câte ori îl vede, pentru a primi îmbrățișări – VIDEO

Între ghidul de scuba-diving Randy Jordan și un grup de rechini lămâie s-a format o legătură foarte puternică. O femeie rechin, pe care Randy a numit-o Blondie, s-a îndrăgostit iremediabil de scafandru: ori de câte ori îl vede alături de grupul lui de scafandri, se apropie plină de entuziasm de el, dornică să primească noi îmbrățișări.

„Mă recunoaște de fiecare dată când fac scufundări și înoată repede către mine. Mai mult, pare că o face zâmbind. Nu își dorește hrană de la mine, vrea doar să o mângâi”, a povestit Jordan. „Dacă nu îi acord atenție, mă îmbrâncește. Este un pic cam ciudățică, dar într-un mod plăcut”, a continuat el.

Rechinul-lămâie este o specie din familia Carcharhinidae, care trăieşte, de regulă, în zonele de coastă din regiunile subtropicale ale Oceanelor Atlantic, Pacific şi Indian. Numele i se trage de la culoarea gălbuie, care îl distinge de celelalte specii de rechin. Este puţin agresiv, dar cu toate aceste talia sa (peste trei metri lungime, la maturitate) îl face periculos pentru om. Interesant este că rechinul-lămâie femelă, pentru a da naştere puilor, se întoarce în locul în care s-a născut, loc pe care ştie să îl găsească şi după ani de zile, oricât de îndepărtat ar fi.

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!