Un pinguin va putea din nou să meargă, datorită unei imprimante 3D

Se pare că imprimanta 3D este una dintre cele mai mari invenții ale secolului, cel puțin pentru noi, iubitorii de animale.
 
După ce o rață, un câine, un papagal și o broască țestoasă au primit o nouă șansă la viața, cu ajutorul acestui  tip de imprimare, acum este rândul unui pinguin să se bucure de avantajele noii tehnologii. 
 
Șchiop de nouă ani, pinguinul Bagpipes va putea să meargă din nou normal datorită unei proteze imprimate în 3D. 
 
Povestea lui începe în 2007, când a fost găsit prins într-un năvod al unor pescari din Noua Zeelandă. Atunci, micuțului a trebuit să i se amputeze un picior, motiv pentru care a rămas șchiop ani de-a rândul. 
 
Datorită membrilor Centrului Internațional al Arcticii, unde Bagpipes trăiește de la tragicul accident, în 1 iunie i-a fost creat un picior, imprimat în 3D. Până atunci, pinguinul se deplasa cu ajutorul unor bucăți de polistiren expandat, ajustate pe măsura lui. 
 
„Când iese din bazin, utilizează părți ale corpului care nu ar trebuie folosite pentru deplasare, cum ar fi ciocul. Cu puțin noroc, această proteză îl va ajuta să își repartizeze mai bine greutatea”, explică Mal Hackett, care are grijă de animal.
 
Datorită participării benevole a unui specialist în design 3D, dr. Don Clucas, piciorul artificial al lui Bagpipes a fost realizat pe măsură, după circa 30 de ore de lucru. 
„Cel mai greu a fost să îi scanăm piciorul fiindcă se răsucea mereu”, spune expertul. Deocamdată din material plastic alb, proteza va fi imprimată din nou în cauciuc, pentru a evita ca pinguinul să alunece.
 
După ce a căzut de câteva ori pe burtă, Bagpipes („cimpoi” în engleză, fiindcă salvatorul lui este scoțian) a început deja să se obișnuiască cu noul lui picior. Pinguinul este primul animal sălbatic care beneficiază de o proteză în 3D în Noua Zeelandă.
 
 
 Sursa: Distractify
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!