Desigur, suntem destul de familiari cu modul în care naște un mamifer. Mămica își ține puiul în pântec timp de câteva luni, după care îl naște și îl hrănește cu lăptic.
Este fascinant să vedem imagini cu puișori în burtică, dar este cu atât mai interesant să vedem cum cum se produce miracolul vieții. Doar când suntem martorii unor astfel de episoade realizăm că mămicile, cuvântătoare sau nu, trec prin schimbări extrem de mari și prin experiențe cu un impact răvășitor, atât pe perioada sarcinii, a gestației, cât și la naștere.
V-ați întrebat vreodată, însă, cum nasc marsupialele? Spre exemplu, cangurii! Știați că femele au o pungă abdominală în care își țin puii, după naștere?
Povestea venirii pe lume a unui pui de cangur este fascinată. După ce stă o lună în uter, embrionul, care nu cântărește mai mult de 0,8 grame și nu are mai mult de 2 centimetri, este expulzat. Neajutorat și golaș, puiul își croiește drum prin blana mamei, intră în marsupiu și se agață de unul dintre cele patru mameloane pentru a se hrăni. Aici va sta până când va avea putere să înfrunte viața de afară.
Uitați-vă la clipul de mai jos, pentru a înțelege mai bine fenomenul! E fascinant, vă garantăm!
Sursa: Little Things