O nouă descoperire despre originile zâmbetului: macacii zâmbesc în somn. Ce semnifică acest lucru

Cercetătorii din Japonia au analizat evoluţia originii zâmbetului şi a râsului, folosind pui de macac drept subiect.
 
Analizând grimasele feţei din timpului somnului maimuţelor, echipa a descoperit că, precum nou-născuţii umani, puii de macac pot afișa un zâmbet spontan. Acest fapt poate demonstra că grimasele au rădăcini mult mai adânci în procesul de evoluţie.
 
În rândul oamenilor, zâmbetul este asociat cu sentimentul de bucurie și de fericire, deşi cercetările anterioare au demonstrat că zâmbetul este un comportament învăţat în primele luni ale vieții . Este cunoscut faptul că nou-născuţii au grimase spontane în timpul somnului.
 
Oamenii de știință consideră că scopul zâmbetelor neintenţionate este antrenarea muşchiului zigomatic major, care este responsabil pentru ridicarea colţurilor gurii pentru formarea zâmbetului. Până acum, se considera că zâmbetul spontan este o abilitatea specifică oamenilor, deși în cadrul unui studiu din 2006 s-a demonstrat că puii de cimpanzeu au acelaşi comportament în somn.
 
Studiul s-a efectuat pe șapte macaci nou-născuți, fiecare dintre ei fiind observați timp de 44 de minute, în timp ce dormeau. În toată această perioadă, fiecare a zâmbit, în medie, de 8.29 de ori.
 

 
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!