Gingășie la superlativ: animăluțe mititele, care merită toată atenția din lume – FOTO

Să privim un pic imaginile de mai jos! Există vreo persoană căreia nu i se topeşte inima în faţa unor asemenea drăgălăşenii? Noi suntem siguri că nu, pentru că, în ceea ce ne privește, simţim o nevoie acută să scoatem animăluţele de acolo şi să le mângâiem din zori și până seara. 
 
Dar oare de unde această predispoziție de a iubi mai mult animăluțele mai mici? Pentru că, trebuie să recunoaștem: suntem mult mai nerăbdători să mângâiem un pui de pisică, de cățeluș, un hamster, decât un hipoptam, un urs, un lup sau chiar un tigru. 
 
Iar partea bună este că nu doar noi ne-am întrebat acest lucru, ci și oamenii de știință. Așa au descoperit că, indiferent dacă suntem sau nu părinţi, fiecare dintre noi are o predispoziţie parentală, care declanşează un comportament protector faţă de bebeluşi şi, implicit, faţă de pui. Cercetările au demonstrat că, atunci când oamenilor li se arată imagini cu bebeluşi, activitatea cortexului premotor se accentuează.

Deşi nu sunt foarte bine cunoscute funcţiile acestei părţi ale creierului, se crede că această zonă joacă un rol important în planificarea mişcărilor (probabil astfel se explică şi de ce suntem înclinaţi să tragem copilaşii de obrăjori).
 

Din moment ce, ca oameni, suntem înclinaţi să iubim bebeluşii, este de înţeles şi de ce îndrăgim atât de mult animăluţele mici, precum cele de mai jos:
 
Nu-i așa că ați renunța la muulte lucruri, doar să mângâiați acest pui de nevăstuică ce poartă hanorac?
 
 
Și acest porcușor de guineea învelit până la guriță în cearșaf mătăsos?
 
 
Acest pui de arici într-un cornet de înghețată e adorabil:
 
 
Nu avem decât cuvinte de laudă pentru această rozătoare expertă în saluturi:
 
 
Acești iepurași fancy merită toată atenția noastră, nu?
 
 
La fel și micuțul șoricel care își îmbrățișează jucăria preferată:
 
 
Chiar și câinii recunosc faptul că animăluțele mici sunt grozave:
 
 
Această minge pufoasă e conșientă de cât de drăgălașă e. 
 
 
Iar această boccea de pene vrea să zâmbești, observi?
 
 
Uitați-vă, numai, la această superbă nevăstuică!
 
 
Și la micuțul papagal galben:
 
 
Ați admirat vreodată zâmbetul porcușorilor de guineea?
 

 
Sau faptul că unele au un păr mai mișto decât vom avea noi vreodată? Nu?! E momentul să o faceți!
 
 
 
Sursa: Buzz Feed
Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!