A murit cea mai cunoscută familie de lei din Namibia. Au fost otrăviţi

Trei lei au fost ucişi de către un fermier prin otrăvire. Este vorba despre trei dintre cei cinci lei fraţi, cunoscuţi ca „cei cinci muschetari” – protagoniştii  documentarului din 2015 realizat National Geographic, denumit ,,Regii detronaţi din Namib”.

Incidentul a fost relatat către fondatorul Desert Lion Conservation Project, Philip Stander, care urmăreşte modul de adaptare al speciilor de leu din desert.

Se pare că felinele au fost ucise din răzbunare de către un fermier supărat că un grup de lei i-a ucis măgarul – singurul lui mijloc de transport în deşert.

În mod tragic, cu câteva zile înainte Ministeriul Mediului şi al Turismului din Namibia  a aprobat transportarea celor trei lei către un parc naţional în care urmau să fie ţinuţi la distanţă de fermieri şi animalele lor.

Deşi este printre cele mai grave cazuri, acesta este doar unul dintre nenumăratele conflicte dintre oameni şi leii din  zonă. În iunie 2016, o leoaică a fost împuşcată după ce un taur a fost omorât de lei în apropierea aşezământului Otjindakui.

“Leii Namibiei se confruntă cu o adevărată tragedie, într-un mediu în care se încearcă găsirea unui soluţii pentru ca animalele şi leii să coexiste în pace”, a declarant Stander. În situaţia în care nu mai sunt mai mult de 150 de lei în acea ţară, pierderea a trei dintre ei este destul de dramatică.

Leii din Namibia au evoluat astfel încât au reuşit să se adapteze unora dintre cele mai grele condiţii de pe pământ. Blana subţire îi ajută să suporte mai uşor căldura şi, în plus, s-au obişnuit să supravieţuiască mult timp fără apă, hidratându-se cu ajutorul consumului de struţi şi de antilope.

Ministerul Mediului şi al Turismului a deschis o investigaţie, pentru a-i pedepsi pe vinovaţi.

Deşi este printre cele mai grave cazuri, acesta este doar unul dintre nenumăratele conflicte dintre oameni şi leii din  zonă. În iunie 2016, o leoaică a fost împuşcată după ce un taur a fost omorât de lei în apropierea aşezământului Otjindakui.

Organizaţiile au încercat să aplaneze conflictele dintre oameni şi lei printr-un sistem de compensare pentru crescătorii de animale, prin implementarea poliţiei comunitare, instalarea luminilor puternice în aşezămintele fermierilor, a aparatelor cu ultra sunete şi a artificiilor.

Totodată, turismul i-a ajutat pe lei să fie mult mai calmi în preajma oamenilor.

Sursa: National Geographic

Foto: National Geographic
 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!