Un câine a stat șapte ani închis într-un hambar, timp în care blana a ajuns să-i cântărească 16 kg. Cum arată acum

Se spune că cine își schimbă coafura este pe cale să își schimbe viața, lucru ce pare perfect adevărat pentru un câine din rasa Ciobănesc de Pirinei, ce a stat închis într-un hambar din Marea Britanie timp de șapte ani.

Câinele, pe nume Lazarus, a fost descoperit de un cuplu care fusese rugat de către un vecin să-l hrănească, pentru că stăpânul său este  grav bolnav. Cei doi au fost şocaţi când au văzut starea în care se află animalul. Acesta avea blana atât de încâlcită, încât abia mai putea merge.

Organizaţia pentru protecţia câinilor, ”Big Fluffy Dog Rescue” a ajutat la toaletarea lui Lazarus, care a plecat de la ”frizer” cu aproape 16 kilograme mai uşor.

La început, micuţul a fost destul de speriat şi de nesigur, neştiind foarte bine ce se întâmplă cu el. Cu toate acestea, imediat ce a văzut schimbarea, s-a liniştit şi chiar a dat semne de bucurie”, au povestit membrii organizației. Aceștia au fost uimiţi de faptul că Lazarus a supravieţuit chinului prin care a trecut. Ei i-au fost tratate iritatiile de pe piele şi problemele pe care le avea la urechi, dar şi cele câteva tumori mici ce au necesitat investigaţii. Anii petrecuţi sub un morman de blană încâlcită i-au slăbit însă muşchii, ceea ce înseamnă că va trece ceva vreme până când va putea merge normal. Oricum, tot răul pare să fie spre bine.

Stăpânul lui Lazarus a fost de acord să renunţe la el, aşa că atunci când se va reface, căţelul va fi dat spre adopţie.

Lazarus este acum îngrijit de Amanda Brooke Charsha-Lindsey, care a publicat pe Facebook imaginile cu câinele, înainte şi după transformare.

”Laz, abia am început, prietene”, a scris această în mesaj.

Sursa: Bored Panda, Express.co.uk

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!