A fost surprinsă o focă stylish: e îndungată în alb şi negru, de parcă mămica i-ar fi zebră – Galerie Foto

O creatură misterioasă a fost surprinsă pe o pensinsulă din Washington: foca îndungată (Histriophoca fasciata). Această focă este probabil una dintre cele mai stilate din lume şi este atât de greu de suprins, încât ultima data a fost vazută a fost în anul 2012. Şi mai interesant de atât este faptul că Histriophoca fasciata nu este surpinzătoare doar prin aspectul fizic, ci şi prin ceea ce ascunde ea.

Aceste foci se nasc albe în întregime şi încep să îşi dezvăluie outfitul fancy cam de la vârsta de cinci săptămâni şi până împlinesc patru anişori, când sunt gata de împerechere. Unii cercetători susţin că dungile le ajută să îşi găsească cel mai bun potenţial partener, dar şi că masculii sunt de obicei mai arătoşi decât femelele. Iar şi mai bizar de atât este că unele exemplare au în interior un sac de aer pe al căror rol specialiştii nu îl pot explica.

Focile îndungate sunt destul de liniştite, şi asta pentru că nu există prădători care să se înghesuie să le vâneze. Aşa că ele se pot bucura în voie de viaţă…

Focile îndungate se găsesc predominant în apele îngheţate de pe coastele Rusiei şi la nordul Coreei şi al Japoniei. De data aceasta, însă, exemplarul nostru a fost văzut la peste 3300 km departe “de casă”.

Nimeni nu îşi explică de ce foca a călătorit atât de departe – oare o fi vrut doar să ne uimească prin lookul ei? Pentru că dacă acesta a fost planul ei, se pare că i-a reuşit!

Sursa: Bored Panda

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!