Stimularea in dresaj – Raspuns pentru Marina

Simularea in dresaj se poate face fie folosindu-ne de hrana, fie folosindu-ne de obiecte miscatoare, bazandu-ne pe instinctul de vanatoare al cainelui.
Pentru un pui de 5 luni este mai probabil ca stimulul cel mai potrivit sa fie hrana. Pe de alta parte statura redusa a catelului ar putea implica si un apetit mai scazut decat al unui exemplar de statura mai mare.
Hrana oferita drept stimul trebuie sa fie diferita decat cea pe care o serveste de obicei la masa. De preferat este sa-i oferim carne tocata marunt pe care sa o poata inghiti rapid.
Stimulul are valoare daca este oferit pe stomacul gol; un caine satul nu este interesat de stimulul de hrana.
Obiectele miscatoare care pot fi folosite drept stimul pot fi mingea legata cu siret sau alte jucarii tentante care produc zgomote care il incita.
Paralel cu stimulii trebuie insa actionat si mecanic, prin corectii facute cu zgarda speciala de dresaj.
Pekinezul trebuie stimulat si prin aplecarea la nivelul lui si oferirea de recompense de la nivelul genunchiului.

Publicat la: 12 ianuarie 2005

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!