Cea mai curajoasă femeie din lume – Steve Irwin din lumea păianjenilor – Galerie Foto

Lisa van Kula Donovan este poate una dintre cele mai curajoase femei din lume: jonglează cu păianjenii aşa cum majoritatea femeilor o fac cu… fardurile.

Lisa este un entomolog american ce trăieşte în Harvey Bay, Brisbane, Australia, şi care a făcut o pasiune bizară din păianjeni. Femeia găzduieşte în propria casă cinci astfel de insecte (au fost şi momente în care avea chiar 10) şi iubeşte să se joace cu ele atât ea, cât şi copiii ei.

Lisa are un Nephila (sau păianjen ţesător sferic auriu) pe care l-a numit Charlotte, o Isopedella numită Flip şi trei Halconia Immanis numite Cuddles, Mr. Cuddles şi Parker, acestea patru din urmă fiind veninoase.

„Cuddles (îmbrăţişări) este cel mai mare, este femelă… m-am gândit că numele acesta i se va potrivi de minune, mai ales că este un păianjen cu ce măsoară 16 cm. Mr. Cuddles este iubitul ei, pe care l-am salvat din casa unor prieteni care se pregăteau să dea cu insecticid în casă. Vor avea un copil, în curând”, a povestit entuziasmată Lisa. „Iar Parker şi-a luat numele de la Peter Parker (Spiderman), şi asta pentru că ori de câte ori îl iau în mâini, sare precum Spiderman, pentru a scăpa din mâinile mele. Flip vine pur şi simplu la mine, este cel mai liniştit pe care îl am. Iubeşte să stea în mâinile mele”, a continuat ea.

Fascinaţia Lisei pentru păianjeni a început când s-a mutat în Australia, în urmă cu opt ani, dar încă îşi aduce aminte un episod din copilărie, în care a filmat momentul în care un păianjen mic, araneus cavaticus, a încolăcit un păianjen-lup uriaş. A fost fascinată de modul în care un păianjen de dimensiuni reduse i-a putut face asta unuia uriaş.

Lisa are o cameră întreagă dedicată insectelor, iar Charlotte, păianjenul ţesător sferic auriu, locuieşte într-un colţ al camerei. Are o pânză uriaşă în care Lisa aruncă greieri. Ceilalţi patru păianjeni sunt vânători şi trăiesc în colivii. Ei mănâncă greieri, gândaci şi viermi. Chiar dacă Lisa nu a fost până acum muşcată de niciunul dintre păianjenii ei, de-a lungul vieţii a trecut prin astfel de incidente cu alţi păianjeni.

Deşi Lisa conştientizează că mulţi o numesc nebună, pentru faptul că lasă păinjenii veninoşi să se caţere pe ea, femeia se apară spunând că aceştia sunt „căţeluşii” pe care ea a ales să îi ţină în casă. Nici nu este de mirare de ce oamenii o asociază cu celebrul Steve Irwin, entuziast al faunei sălbatice, nu?

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!