Azawakh

Rasa Azawakh au un caracter de campion innascut, fiind un caine rapid, protector, cu o vocatie buna de a vana si avand abilitati fizice si mentale deosebite. Atenti, distanti, mandrii, alerti si precauti, cainii din rasa azawakh raman rezervati din instinct cu strainii si foarte blanzi cu cei pe care-i cunosc. Azawakh-ii sunt caini supli si eleganti, a caror osatura si musculatura sunt vazute sub pielea fina si neteda. Aceasta rasa are o tendinta instinctiva de a pazi. Sunt independenti si foarte rapizi , putand atinge viteze de pana la 60 de km/ora.

Cateii din rasa azawakh au picioarele lungi si sunt foarte eleganti, ei lasand impresia generala de frumusete si finete. Acesti copoi se prezinta ca niste caini sprinteni, ageri, al caror corp este rectangular si inalt. Pielea cainilor Azawakh este fina, bine intinsa pe intreg corpul lor. Parul este scurt, fin, si aproape lipseste pe abdomen. Blana poate avea culori cafenii, cu pete spre extremitati. Toate nuantele sunt admise, de la foarte deschis la cafeniu intunecat.

Rasa azawakh sunt caini iuti care cu greutate vor reusi sa stea intr-un apartament, acestia ne agreand spatiul mic unde nu au loc de miscare. Cainii Azawakhs sunt sensibili la frig, dar pot face fata climatelor mai racoroase

Durata de viata a cateilor azawakh este de aproximativ 13 ani.

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!