Muzeul Antipa va invita de miercuri la expozitie

Muzeul National de Istorie Naturala ''Grigore Antipa '' va invita Miercuri 18 iulie, orele 18,00, sa participati la vernisarea expozitiei temporare ''Calatorie in casa melcului'', deschisa in perioada 19 iulie – 17 septembrie 2007.

antipa melcu

 

Conform comunicatului de presa al Muzeului Antipa, expozitia include trei sectiuni: fotografie, instalatie si multimedia si structureaza sub cochilia unui imens melc o etalare care concretizeaza ideea studiului paralel de biologie si arhitectura; ''Cochilia in natura si in arhitectura'' a fost o sugestie de expozitie temporara propusa de catre Gabriela Andrei, muzeograf, specialist la Muzeul National de Istorie Naturala ''Grigore Antipa'', iar rezolvarea sa conceptuala si practica poarta semnatura membrilor Cercului de Antropologie Vizuala ''Memoria Prezentului'' din cadrul Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I. N. Socolescu, condus de catre Prof. Voichita Horea.

Aceasta expozitie multimedia este finalul, dar si materializarea studiului interdisciplinar intitulat ''Calatorie in Casa Melcului. Arhetipuri biologice si arhitectonice'' din cadrul proiectului-experiment, interactiv si interdisciplinar, in care au fost implicati elevii Cercului de Antropologie Vizuala ''Memoria Prezentului'' din cadrul Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice ''I. N. Socolescu'' din Bucuresti, in perioada 10 ianuarie – 17 iulie 2007.

Ineditul acestei expozitii temporare consta in ipostaza noua in care Muzeul pune un grup de vizitatori: de la contemplarea expunerii, la implicarea ca organizator, de la starea de vizitare pasiva, la cea de creator activ de expunere muzeala si pentru ca vorbim de elevi, de la ''monotonul ghidaj'' asociat ''vizitei cu scoala la Muzeu'', la aventura de a experimenta public profesiunea de arhitect si designer de expozitie.

Toate materialele de promovare (pliante, afise, banner, invitatii) ca si filmul documentar al proiectului au fost realizate de catre elevii participanti.

Informatii suplimentare:

Dr. Aurora Stanescu (autorul proiectului) – Sectia de Relatii publice, marketing cultural si programe educative

telefon: 312.88.26, int. 137; 0788.593.485

e-mail: auroras@antipa.ro

Lavinia Rorich

17 iulie 2007

Zooland.ro

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!