Mastiff Brazilian

Cainii din rasa Mastiff Brazilian sunt considerati periculosi in multe tari. Oricum, aceasta rasa nu este pentru cei care vor sa aiba pentru prima oara un caine si in nici un caz nu este potrivita pentru viata intr-un mic apartament din oras.

Mastiff Brazilian
foto: corbis.com

Talie: mare
Inaltime: 61-76 cm
Greutate: 41-50 kg
Speranta de viata: 11 ani
Ingrijire: minima
Exercitiul fizic: necesar
Temperament: curajos si protector

 

Tara de origine: Brazilia
Denumiri alternative: Brazilian Mastiff, Brazilian Molosser, Cao de Fila

Caracteristici fizice:

Aspect general: puternic, solid

Culoare: mai multe

Blana: fina, scurta, densa

Coada: atarna putin ridicata atunci cand este alert

Urechile: mari, solide, atarna in formade V si au varfurile rotunjte

Corpul: este puternic, masiv

Temperament:

Cainii din rasa Mastiff Brazilian sunt loiali, hotarati, atenti si foarte curajosi. Ei pot fi foarte apropiati si legati de stapanii lor, pe care ii asculta in totalitate. Sunt precauti cu strainii si pot fi chiar agresivi cu acestia, daca nu sunt dresati cum se cuvine, la varsta potrivita. Cainii din aceasta rasa au un simt al mirosului iesit din comun si instincte teritoriale foarte dezvoltate, astfel ca poate actiona independent de comenzile stapanului, in functie de cum percepe situatia. Accepta celelalte animale de companie daca sunt socializati cu ele de la o varsta mica, insa este gelos si nu accepta alte animale cand a crescut.

Ingrijire:
Mastiff-ul Brazilian are nevoie de ingrijire minima, pentru ca are blana scurta. Trebuie sa doarma pe o suprafata moale, pentru ca au incheieturile de la picioare foarte sensibile.

Exercitiul fizic:
Cainii din rasa Mastiff Brazilian trebuie tinuti intr-o zona inchisa, dar mare ca dimensiuni, in care sa alerge dupa bunul plac. Din cand in cand trebuie scosi la plimbare, pentru ca ii place sa vada locuri noi.

Istoric:
Mastiff-ul Brazilian este o rasa originara din Brazilia si a evoluat probabil din Mastiff-ul spaniol sau portughez. Sunt caini de paza neinfricati.

Lavinia Rorich

septembrie 2007

Zooland.ro

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!