Un pinguin și-a prins soția cu “amantul” și s-a lăsat cu o bătălie sângeroasă. În final, cei doi au pus-o să aleagă câștigătorul – VIDEO

Pinguinii sunt unele dintre cele mai adorabile animale, fiind recunoscute pentru relațiile lor monogame și pentru iubirile pe viață. Cu toate acestea, și ei mai dau greș, lăsându-se pradă ispitelor.

Un fragment dintr-un documentar de pe National Geographic, intitulat „Certuri în natură”, a devenit viral pe internet, înfățișând reacția furioasă a unui pinguin care și-a găsit soția cu “un amant”. Episodul nefericit s-a petrecut în momentul în care masculul s-a întors la parteneră după o absență de un an – timp în care a fost plecat să aducă hrană pentru ea și pentru pui.

“În general, la jumătatea lunii octombrie are loc reîntâlnirea perechilor de pinguini. Aproximativ 76% dintre aceste viețuitoare trăiesc toată viața cu același partener”, explică jurnalistul Delaney Chambers, de la National Geographic.

„Pinguinii își schimbă partenerul, doar în cazul în care acesta moare, sunt foarte rare cazurile în care femela își schimbă partenerul când acesta încă trăiește”, a mai adăugat acesta.

Avicultorul Laura Dray adaugă că “și pinguinii se despart, dar motivele sunt adesea strict logistice. Spre exemplu, se poate întâmpla ca masculul să se întoarcă la femelă mai târziu decâr ar trebui, motiv pentru care femela este îndreptățită să își găsească altă pereche”.

În video se vede foarte clar cum masculul se luptă cu pinguinul găsit în locul lui, în mod sângeros. „Aripile acestor păsări, având în vedere că ei nu zboară, sunt destul de puternice și pot cauza cu ușurință răni. Ele sunt osoase și pot lovi chiar și de opt ori pe secundă”, a mai adăugat jurnalistul.

Ilar este că, în acest episod, după câteva minute de loviri, masculii cheamă femela ca să decidă ea cu cine vrea să rămână în continuare.

Femela alege „amantul” , respingându-și soțul. Cu toate acestea, el nu renunță cu una cu două: îi urmărește până ajung la cuib, iar la intrare bătălia reîncepe, de data asta mult mai sângeroasă. După alte minute bune de luptă, femela iese  din cuib și îl realege tot pe „amant”. Soțul rămâne astfel și bătut, și fără soție, retrâgându-se în speranța că… “poate mai are balta pește”.

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!