Impresionant: un fotograf a încercat timp de 3 ani să captureze foci polare, până când a apărut acest pui… – Galerie Foto

Alexey Trofimov a petrecut 3 ani în sălbăticie încercând să captureze foci polare. De ce atât de mult timp? Pentru că aceste animăluţe sunt foarte timide şi greu de prins la suprafaţa apei.

Cu toate acestea, prin ambiţie şi perseverenţă, Alexey a reuşit. Momentul rar al capturii animalului în cadrul obiectivului s-a produs lângă lacul Baikal din Rusia.

“A fost un moment foarte rar şi special. Deşi e dificil să te apropii de un astfel de animal, după ce reuşeşti sa îl faci să se familiarizeze cu tine devine foarte prietenos”, a povestit el.

Deşi puii de focă sunt un adevărat etalon al drăgălăşeniei, au foarte mult de suferit întocmai din cauza omului.  De exemplu, în fiecare an în Canada mii de pui de focă polară sunt împuşcaţi sau chinuiţi până ce mor. Vânătorii folosesc cârlige cu vârf de metal şi cange pentru a târî focile pe gheaţă. Vânătorii apoi lasă animalele moarte să putrezească pe sloiurile de gheaţă deoarece ei nu pot face bani din trupul focilor.

"Pentru foci am venit pe jos", declară fotograful. "Fotografiile au fost făcute din diferite unghiuri, spre uimirea mea am reuşi să mă apropii destul de mult de puii de focă. A fost dificil să fotografiez pe gheaţa lacului Baikal", a continuat fotograful.

Tromifov susţine că a făcut acest lucru nu doar pentru a arăta frumuseţea acestor animale, "ci pentru a arăta fragilitatea lumii care ne înconjoară".

Sursa: Bored Panda

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!