Doi elani prea preocupaţi să se bată între ei au murit îngheţaţi. Imaginea este devastatoare

Se pare că ambiţia şi etalarea bărbăţiei în sezonul de împerechere au fost mai importante decât viaţa însăşi, pentru doi elani din Alaska. Cei doi au fost găsiţi cu coarnele încâlcite, îngheţaţi sub 20 centimetri de gheaţă.

Descoperirea abominabilă a fost făcută de profesorul Brad Webster, în vârstă de 33 de ani, care se plimba prin natură alături de un prieten de-al său. Iniţial, cei doi au crezut că sub gheaţă nu era decât un elan, însă nu mică le-a fost mirarea când au constatat că sub apele îngheţate se află de fapt două astfel de animale.

Cel mai probabil, cei doi elani au început să se încaiere pe lacul îngheţat, coarnele li s-au încurcat, gheaţa s-a spart şi au rămas blocaţi sub apă, unde şi-au aflat şi sfârşitul. Astfel de lupte apar frecvent între masculi, în special în sezonul de împerechere, care ţine din septembrie până în octombrie.

Cei doi bărbaţi au spart gheaţa şi au reuşit să recupereze o parte din carne, pe care intenţionează să o dea la câini şi să o folosească pe post de momeală. Au recuperat şi cele două capete, cu gândul de a le transforma în trofee.

"A fost o imagine atât de ireală. Elanii părea îngheţaţi în timp. Păreau atât de sereni şi de liniştiţi, dar totodată acest tablou puternic arată cât de brutală şi necruţătoare poate fi viaţă." a spus Jeff.

Sursa: The Telegraph

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!