5 metode de tortură la care sunt supuse animalele sălbatice din captivitate

În grădinile zoologice sau la circ auzim adesea folosindu-se, fără ezitare, sintagma: animale domesticite! Ni se creează  iluzia că necuvântătoarele au fost învățate, cu calm, să bucure de viața din cușcă… Dar lucrurile sunt înțelese total greșit: animalele domesticite sunt supuse unor cruzimi de nedescris!

Necuvântătoarele care trăiesc în captivitate trec prin schimbări psihice, morfologice și comportamentale radicale! Ele sunt îmblânzite” printr-o serie de metode traumatizante, cum ar fi bătaie și consum de droguri sau înfometare, sub diverse forme:

Bătaie cu ajutorul instrumentelor dure – Pentru „a deveni domestici”, elefanții sunt legați și bătuți în cele mai îngrozitoare moduri. Fie că se folosesc de electroșocuri, fie că utilizează obiecte dure și ascuțite, dresorii apelează la metode monstruoase, pentru a le arăta necuvântătoarelor cine deține puterea!

Droguri proactive – Viața în captivitate nu are repercusiuni doar asupra fizicului, ci și a psihicului. Majoritatea animalelor captive domesticite prezintă un comportament stereotipic, neconștient sau violent, care uneori conduce la despresie, anxietate și frustrare. Pentru ca ele să pară calme în fața vizitatorilor sau a spectatorilor, li se dau diferite medicamente care provoacă dependență și care, în fapt, fac mai mult rău organismului.

Sedare – Vedem adesea fotografii cu animale sălbatice care se lasă mângâiate și îmbrățișate de străini, sub pretextul că sunt foarte sociabile pentru că au fost crescute de mici de oameni. În fapt, ele sunt sedate și le este indusă o stare de letargie, ascunsă uneori și de banala explicație:”tocmai a avut parte de un prânz bogat!”.

Înfometare – Vizitatorilor și spectatorilor de la circ li se spune că, pentru comportamentul lor calm și pentru trucurile care le reușesc, animalele primesc bonusuri însemnate de mâncare! Adevărul este, însă, că ele primesc doar bonusurile! Ce vrem să spunem este că necuvântătoarele sunt adesea înfometate și primesc hrană rareori, adică doar atunci când dresorii consideră că merită.

Lanțuri și frânghii – Lanțurile și frânghiile sunt doar o altă metodă de tortură fizică și psihică, menită să le amintească bietelor animale că nu sunt libere.

Ce putem face pentru a opri tortura animalelor? Distribuiți materialele care dezvăluie modul în care necuvântătoarele sunt dresate și nu încurajați mersul la circ sau la zoo.

Sursa: One Green Planet

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!