5 lucruri despre animale, pe care nu ţi-ai fi dorit să le ştii

Iubim animalale şi ne place să ştim cât mai multe lucuri despre ele. Dar sunt unele fapte pe care le auzim şi le punem într-o cutiuţă pe care sperăm să nu o accesăm prea des. Ţi le spunem şi ţie acum, citeşte-le repede şi uită-le!

Capibara, una dintre cele mai mari specii de rozătoare din lume, îşi mănâncă fecalele. Acest obicei dizgraţios le ajută să extragă maximum de nutrienţi din mâncarea consumată. Nu trebuie să priviţi, însă, urât aceste animăluţe! Sunt foarte sociabile.

Bomboanele cu vanilie sunt făcute din arome luate din anusul castorului – Sunt aromate bomboanele cu vanilie, nu? Ai face bine să spui că nu ai mâncat niciodată aşa ceva, căci ceea ce vrem să îţi spunem este că ele conţin castoreum, o substanţă produsă de săculeţii glandulari din anusul castorului. Pentru un castor, această substanță ca o mâzgă maronie este utilizată pentru a-și marca teritoriul, dar pentru noi, oamenii, este utilizată ca aditiv adesea etichetat „aromă naturala” în alimentele pe care le mâncăm – vanilie, căpșuni, și zmeură fiind cele mai comune. Cea mai notabilă caracteristică a sa (după ce este procesat) este mirosul de castoreum. În loc să miroasă oribil, cum s-ar aștepta majoritatea oamenilor de la o secreție produsă anal, are o mireasmă plăcută, ceea ce se presupune că îl face un candidat perfect pentru aromatizarea hranei și a altor produse.

Muştele regurgitează hrana şi apoi o mănâncă din nou – Da, da, ai auzit bine!  Regurgitarea face parte din procesul de hrănire al muştelor, deoarece acestea nu pot consuma hrană solidă, iar pentru a se hrăni dizolvă mai întâi hrana cu sucuri gastrice. Drăguţ, nu?

Vulturii curcan se spală cu propria urină – Vulturii curcan au două obiceiuri mai ciudate: primul este că se spală cu propria urină, iar al doilea este că, atunci când găseşte o hrană pe care nu o poate transporta, vomită – pentru a-şi face corpul mai uşor.

Broasca cu corn „scuipă” sânge prin ochi – Probabil cel mai ciudat mecanism de apărare se găseşte la broasca cu corn. Orice atac determină o reacție defensivă violentă în care vietatea își scuipă propriul sânge, și nu oricum, ci prin ochi. Phrynosoma cornutum își direcționează, practic, fluxul sanguin către cap, expulzând sângele prin vasele capilare aflate în membrana oculara.

Sursa: Fox News 

 

 

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!