10 practici comerciale simple care distrug animalele

Imaginează-te trezindu-te într-o dimineață, spălându-te pe față iar apoi ducându-te la bucătărie pentru a bea niște lapte, a mânca niște ouă, carne și o felie de pâine cu margarină. Continuă-ți apoi rutina zilnică, îmbracă-te, aruncă pe tine gecuța de piele și îndreaptă-te spre grădina zoologică!

Nu e foarte greu să te imaginezi în aceste ipostaze, mai ales că aceste lucruri se întâmplă adesea. Foarte greu este însă să te imaginezi încetând să faci aceste lucruri, dar sperăm că articolul de mai jos te va face să îți schimbi măcar parțial tabieturile.

Vorbim aici despre reclamele la diferite produse pe care le consumăm zilnic, produse la care nu ne gândim prea des de unde provin și prin ce mecanisme.

Industria textilă  – Plecăm în alte țări pentru a cumpăra  geci autentice de piele sau strângem bani ani întregi pentru a ne cumpăra o adevărată haină de blană. Știm cu toții că toate sunt făcute din “pielea” animalelor, dar oare dacă am încerca să ne imaginăm pentru trei minute prin ce trec necuvântătoarele, nu am renunța sa le facem rău voit?

Piei conservate chimic, piei de animale moarte, cum ar fi viței, porci, canguri, elefanți, lână obținută în urma rănirii și omorârii oilor, blană de vulpe jupuită de pe micuțele necuvântătoare… vă plac imaginile prezentate? Probabil că nu, iar animalele ar răspunde categorit negativ… dacă ar putea.

Producția de ulei de palmieri – Uleiul de palmieri este esențial în industriile producătoare de margarină, cereale, săpunuri, loțiuni și alte cosmetice. Din nefericire, palmierii provin doar din zonele Americii de Sud, Asia și Africa. Păduri întregi sunt tăiate pentru a face loc plantațiilor de palmieri, ceea ce înseamnă că multe specii de animale au extrem de mult de suferit, din cauza distrugerii habitatului lor – urangutanii din Sumatra, tigrii, elefanții pigmei și multe alte specii.

Producția de hârtie – Cu toții știm că hârtia se face din copaci, dar câți dintre noi încercăm să reducem utiliziarea acesteia? Încă este un produs comun, pe care îl folosim fără să ne gândim la consecințe.

Industria lactatelor – Numai în Statele Unite, peste nouă milioane de vaci sunt utilizate pentru producția de lapte. Ca și alte mamifere, acestea dau lapte doar atunci când sunt gravide sau când au puișori, motiv pentru care sunt adesea inseminate. După ce nasc vițeii, aceștia sunt luați de către mămicile lor. În plus, după patru-cinci ani de “alimentare” a industriei lactatelor, vacile sunt omorâte și folosite ca material pentru hamburgerii din fast-fooduri.

Industria cărnii – Dacă am povesti durerile prin care trec animalele care ajung la noi în farfurie, nu am avea spațiu de alte materiale. Anual, numai în Statele Unite sunt distruse peste 10 miliarde de animale.

Industria divertismentului – Acvarii, delfinarii, grădini zoologice, circuri… toate au menirea de a ne face să ne simțim bine și de a ne amuza. Dar oare noi cum ne-am simți daca am fi închiși în cuști, dresați și priviți cu amuzament de mii de oameni? Poate ar trebui să ne gândim la aceste aspecte de două ori înainte de a vizita astfel de locuri.

Industria cosmetică – Se estimează că peste 100 de milioane de animale sunt omorâte în fiecare an, din cauza testelor care se fac pe acestea. Vorbim astfel despre specii de șoareci, șobolani, iepuri, porci, câini, pisici și nu numai. Sute de milioane de viețuitoare mor în chinuri, pentru ca cele mai bune produse cosmetice să fie făcute pentru noi. Oare merită?

 

 

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!