Sfaturi de care să ţii cont, dacă te gândeşti să adopţi un câine

Te gândeşti la posibilitatea de a adopta un câine încă din copilărie, de pe vremea când erai cel mai mare fan al serialului Lassie? Ei bine, poate că dacă vei face asta nu vei dobândi un erou care te va salva din incendii sau care te va găsi dacă vrei fi răpit, dar îţi garantăm că vei câştiga un prieten care îţi va oferi experienţe extraordinare!

 Cu toate acestea, înainte de a te decide dacă adopţi sau nu un câine, trebuie să te gândeşti forte bine dacă tu, la rândul tău, îi vei putea oferi acestuia viaţa de care are nevoie.

Iată câteva lucruri de care să ţii cont, dacă te gândeşti să adopţi un câine:

Câinii consumă foarte mult timp şi energie – Într-adevăr, oferă satisfacţii nepreţioase, dar dacă eşti genul de persoană care locuieşte singură şi lucrează 20 de ore din 24, poate că adopţia nu este cea mai bună soluţie pentru tine. Nu uita că şi câinele are un suflet!

Află cât mai multe informaţii despre rasa pe care doreşti să o adopţi: de cât timp are nevoie, de ce fel de hrană, ce tip de îngrijire, ce spaţiu, ce personalitate are etc!

Orice câine ai adopta, el nu trebuie să se potrivească doar cu stilul tău de viaţă, ci şi cu împrejurimile. Dacă locuieşti într-o garsonieră, nu opta pentru o rasă mare de câine! Nu vrei un câine care să se îmbolnăvească, să se plictisească şi să îţi distrugă casa. Câinii mari aparţin locuinţelor încăpătoare sau curţilor.

Ia în considerare şi nevoile climaterice ale rasei pe care doreşti să o adopţi, mai ales dacă ţi-ai plănuit să o ţii în curte. Poate este un câine care suportă mai greu temperaturile ridicate, iar tu locuieşti în zonă de câmp. Patrupedului s-ar putea să îi fie cam greu să se adapteze…

Dacă vrei să adopţi un căţeluş, ţine seama de faptul că vei avea mai mult de lucru cu dresajul. Dacă nu vrei ca lucrurile să îţi fie roase sau dacă nu ai timp sau bani pentru a dresa un câine, ia în considerare adopţia unui adult deja dresat.

Asigură-te că ai o mulţime de jucării disponibile pentru căţeluşul tău şi fii atent la lucrurile valoroase de prin casă – pune-le în locuri în care micuţul nu poate ajunge! Acelaşi lucru trebuie făcut şi cu medicamentele şi substanţele chimice. Căţeluşilor le place să exploreze, aşa că nu ar trebui să le pui viaţa în pericol.

Vaccinează-ţi căţelul ori de câte ori este necesar şi du-l periodic la veterinar. Micuţul va trăi mai mult şoi va duce o viaţă mai frumoasă.

Indiferent de rasa aleasă, distrează-te cu el! Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului, iar noi suntem total de acord cu asta!

Sursa: 

Petmd

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!