10 animale cărora protezele le-au schimbat viaţa

În trecut, animalele care se răneau şi rămâneau fără membre erau considerate lipsite de noroc şi… cam atât! Nu se putea face nimic pentru acestea, aşa că rămâneau suferinde şi încercau să mai supravieţuiască încă o zi, până când totul se termina…

Din fericire, cu ajutorul progreselor şi al oamenilor extraordinari, unele animăluţe au acum şansa de a duce o viaţă aproape normală, chiar după ce rămân fără un unul dintre membre.

Vă prezentăm 10 animale şi poveştile lor emoţionante despre supravieţuire…

Pisicuţa Oscar- Oscar a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind primul motan căruia i s-au implantat picioare bionice, rămânând fără lăbuţele din spate în urma unui accident. Din fericire, echipa condusă de Noel Fitzpatrick de la University College London i-a redat lui Oscar şansa de a fi sănătos din nou.

 

 

Calul Macho – În 2003 un cal rănit şi înfometat a fost găsit pe marginea drumului, într-un sat din India. Acesta a fost îngrijit de o echipă de veterinari şi, după ce i-a fost amputat piciorul rănit, i-a fost înlocuit cu unul artificial. Acum, Macho o duce foarte bine.

 

 

Elefantul Motala – În 1999, viaţa elefantului Motala era cât pe ce să se sfârşească, după ce a călcat pe o mină terestră. Acesta s-a rănit atât de tare, încât a trebuit să i se amputeze un picior. 10 ani mai târziu, în 2009, tehnologia a putut face posibil ca mamiferului să i se pună o prostată care să îi permită să ducă o viaţă normală. Motala a fost primul elefant care a primit o astfel de prosteză dar, judecând după fericirea pe care o resimte când se plimbă ca înainte, ştim că siguranţă că nu va fi şi ultimul.

 

 

Bunker, cocorul canadian – În timpul unui joc de golf, piciorul lui Bunker a fost lovit de minge atât de tare, încât a fost distrus în totalitate. Din fericire, acesta a fost dus la un doctor veterinar care, după ce i-a amputat piciorul, l-a trimis la un centru de reabilitare. În final, păsării i s-a pus o proteză şi, în curând, ea va fi eliberată în sălbăticie, pentru a duce o viaţă normală.

 

 

Broasca ţestoasă Yu Chan – Pentru majoritatea animalelor, să fie prinse într-o plasă de peşti se poate dovedi fatal. Dar nu şi pentru broscuţa Yu Chan. Pescarii au observat că micuţei îi lipseşte unul dintre membrele anterioare şi o treime din celălalt, aşa că au dus-o la medic. După ce au încercat mai multe proteze, aceştia i-au pus o „vestă” făcută de Kawamura Gishi. Acum, broscuţa înoată liniştită în Aqualife Park din Japonia.

 

 

Tripodul lama – Sherry Hughes şi Marc Field au văzut-o prima dată pe Tripod în Denver, târându-se pe trei picioare, deoarece al patrulea era extrem de rănit şi trebuia amputat. Aceştia au luat animalul, l-au îngrijit şi au strâns bani pentru a i se pune o proteză. Acum, Tripod se bucură de viaţă.

 

 

Delfinul Fuji – Fuji a suferit de o boală îngrozitoare din cauza căreia a trebuit să i se taie o bună parte din coadă. Deşi încă putea înota, specialiştii au considerat că este necesar să i se pună o proteză, pentru a avea o coadă normală, ca şi ceilalţi deflini. Proteza este făcută din acelaşi material din care sunt făcute cauciucurile de la Formula 1.

 

 

Vulturul Beauty – Beauty era cât pe ce să moară, după ce a fost împuşcat de în cioc de nişte braconieri. Jumătate din ciocul său a zburat, făcându-l incapabil să mai bea, să mai mănânce sau să se cureţe. Salvatorul săi, Jane Fink, a cerut ajutorul unor specilişti de la Kinetic Engineering Group şi aceştia i-au construit un cioc 3D. Acum, vulturul duce o viaţă normală.

 

 

Septimus, broasca ţestoasă – Septimus a intrat într-o hibernare atât de profundă, încât nu a simţit că nişte şobolani s-au pus să îi roadă picioruşele din faţă. Când Darren Strand a găsit broasca rănită, a dus-o la o echipă de specilişti ce s-a văzut pusă în faţa unei situaţii cu doar două opţiuni: amputarea picioarelor sau eutanasierea. După ce i-au fost tăiate cele două picioruşe, broscuţei în vârstă de 23 de ani i s-au pus nişte rotiţe ce au făcut din ea cea mai rapidă broască ţestoasă din lume.

 

 

Măgăruşul Emma – Picioruşul drept din spate al măgăruşlui Emma a fost amputat încă de la naştere, din cauza unei diformităţi care nu îi permitea copitei să se dezvolte. O echipă de veterinari a dezvoltat o proteză care acum îi permite să meargă, să alerge şi să sară. Partea şi mai bună este că tipul acesta de proteză îi ajută pe specialişti să dezvolte cât mai multe modele pentru membrele cailor şi măgarilor, astfel încât rana gravă a unui picior să nu aducă sfârşitul unei vieţi.

 

 

Sursa: Distractify

 

Distribuie articolul pe:

Cauți sau oferi servicii pentru animale? Aici găsești anunțuri dedicate adopțiilor, vânzării și cumpărării de animale, accesorii, hrană și servicii veterinare. Fie că ești în căutarea unui nou prieten blănos sau ai produse și servicii de oferit pentru iubitorii de animale, această secțiune este locul perfect pentru tine!